Hlavní obsah

Prohráli jsme se vztyčenou hlavou, řekl po utkání kouč Plzně

Robert Neumann (Villarreal)Sport.czPrávo

Poprvé od svého příchodu nedovedl trenér Karel Krejčí fotbalisty Plzně k výhře, po osmizápasové vítězné sérii musel skousnout porážku ve Villarrealu (0:1). Lídr španělské ligy byl ve čtvrtečním duelu Evropské ligy nad síly jeho týmu, byť poté, co přežil 25minutový tlak, hrál se Žlutou ponorkou poměrně solidní partii.

Foto: Alberto Saiz, ČTK/AP

Plzeňský trenér Karel Krejčí na stadiónu El Madrigal ve Villarrealu.

Článek
Fotogalerie

„Ta prohra musela jednou přijít, s takovým mužstvem jako je Villarreal, ji člověk musí přijmout. Když to řeknu obecně, bylo to porážka se vztyčenou hlavou," prohlásil Krejčí. „Musím kluky pochválit, že zápas oddřeli, stál je spoustu sil. Takové utkání s top klubem nám může pomoci do budoucna a hráče posunout v kariéře dále," dodal.

V úvodních minutách roztočil Villarreal ofenzivní kolotoč, po rychlých, přímočarých akcích si vytvářel šance. Brankář Matúš Kozáčik však Západočechy podržel skvělými zákroky. „Nevím, jestli byl na začátku z naší strany přílišný respekt, naštěstí jsme velké šance domácích přežili. Postupem času se to trošku srovnalo, byli jsme schopni líp vykrývat prostory a získávali jsme druhé míče," podotkl Krejčí.

Střelu na branku Plzeň nevyslala

Přestože se hosté snažili sebevíc, mezi tyče se netrefili ani jednou. Vyprodukovali několik nebezpečných centrů, jenže profit z nich byl nulový. „Soupeř nás pustil jen do standardek, bohužel jsme si z nich nepomohli. Ovšem musím říct, že Villarreal ukázal opravdu velkou kvalitu, španělskou ligu vede po právu. Držel balón, což nás stálo spoustu sil," uvedl trenér Viktorie.

Paradoxně zkraje druhé půle, kdy měl ze hry svých svěřenců dobrý pocit, vstřelili domácí vítězný gól. „Vepředu jsme jim po autu založili brejk, Baptistao ho proměnil. A když jsme se pak nadechovali k závěrečnému náporu, vyloučili nám Vencu Procházku," litoval Krejčí červené karty pro kapitána Viktorie, pro kterého zápas skončil v 80. minutě, kdy viděl druhou žlutou kartu.

Po dvou kolech má Plzeň ve skupině E na kontě tři body za výhru s Dinamem Minsk (2:0), před sebou má zřejmě klíčový dvojzápas s lídrem skupiny Rapidem Vídeň. „Rapid má šest bodů, ty dva zápasy s ním bude důležité zvládnout, abychom pořád měli šanci na postup," uzavřel Krejčí.

Reklama

Související témata: