Hlavní obsah

Nejlepší zápas v kariéře, usmíval se liberecký gólman Koubek

Marseille

Ve čtvrtek pozdě večer předvedl v utkání Evropské ligy liberecký gólman Tomáš Koubek neuvěřitelný výkon. Vychytal ofenzívu Marseille a výrazně tak přispěl k senzačnímu vítězství Slovanu 1:0. Liberečtí v této sezóně v Evropské lize na hřištích soupeřů ještě neprohráli a nedostali ani gól. I to je zásluha třiadvacetiletého brankáře.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký brankář Tomáš Koubek v Marseille gól nepustil.

Článek
Fotogalerie

Hráče Olympique jste ničil svými zákroky, chytil jste jim nejméně šest gólových šancí. Cítíte se jako hrdina po překvapivém vítězství?

To ne, odmakali jsme to všichni, ale cítím obrovský pocit štěstí. Vyhrát v Marseille, to je úžasné. Oni mají obrovskou sílu dopředu, ale my jsme měli zeď v bráně, ubránili jsme to a vyhráli. Je to neuvěřitelný.

Kdy vám bylo nejhůře?

Těžkých situací bylo víc, ale při jedné, když jsem vyrazil míč před sebe a někdo ho zblokoval. To mi bylo opravdu zle. Ale my jsme si celý zápas pomáhali navzájem. Hráli jsme jiný fotbal, než na jaký jsou naši fanoušci zvyklí, ale vyšlo nám to. Když jsem po utkání v Plzni říkal, že Viktoria je možná silnější než Olympique, tak jsem se spletl. Kolotoč, který předvedli jejich hráči vpředu, byl neuvěřitelný. Ukázali, jak se má hrát fotbal. My jsme měli štěstí.

Je to pro gólmana ideální zápas, kdy je v neustálém ohni střel?

Určitě ano. Nám se povedl začátek. Věděli jsme, že mají těch prvních dvacet minut hodně silných. Něco jsem v té době chytil, kluci zblokovali pár střel, oni nedali něco z malého vápna. Všechno nám hrálo do karet. Postupem času už jsem věřil, že branku nedostaneme. A nakonec jsme dali gól a vyhráli... Spousta z nás tomu ještě nevěří, že se něco takového povedlo.

Byl to váš nejlepší zápas v kariéře?

Asi ano, navíc na největším stadiónu, na jakém jsem kdy hrál. I když nepřišlo moc lidí, jen asi deset tisíc, atmosféra byla skvělá. Pro Liberec a všechny jeho hráče je to obrovské vítězství.

Reklama

Související témata: