Hlavní obsah

Lenivost Matějovskému u manželky prošla. Sparta už má druhého Rumcajse

Praha

Gólman Bičík nezůstal sám, fotbalisté pražské Sparty mají druhého Rumcajse. Záložník Marek Matějovský se v duelu s APOEL Nikósie proháněl po hřišti se slušně narostlým plnovousem. Že by reakce na nedělní porážku v derby? „S fotbalem to nesouvisí. Byl jsem jen lenivý se holit. A doma mi to prošlo, manželce to nevadilo. Nic v tom nehledejte. Třeba vousy časem shodím, až mě omrzí. Zatím neplánuji, jestli je budu nosit,“ usmívá se zkušený internacionál.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Matějovský se svým plnovousem.

Článek
Fotogalerie

Plnovousy za to nemohou, tentokrát však sparťanům přinesly štěstí. Fotbalisté lídra kyperské ligy na ně vystartovali zhurta, ještě do přestávky si za své neotesané zákroky vysloužili čtyři žluté karty. Víc však na Letné nepředvedli, Sparta měla zápas pevně v rukou.

„Tvrdost soupeře se nevymykala standardu. Oni chvílemi hasili nebezpečí na poslední chvíli, z toho pramenily jejich žluté karty. Utkání se hodně povedlo Láďovi Krejčímu, na soupeře platil," líčí Marek Matějovský.

Skupinu mají dobře rozehranou

Sparťané teď mohou doufat, že si udobřili fanoušky za porážku v derby. „Nechci to tak nazývat. Prohráli jsme první ligový zápas sezóny, což bylo zrovna derby. A nešlo jen o prohru, ale také o náš výkon, který byl hodně špatný. To jsme si všichni uvědomovali a pohár vzali za správný konec. Musí to zůstat stejné a nachystat se na Slovácko," poukazuje záložník na nedělní ligový duel.

Sparta je po dvou zápasech ve skupině se ziskem čtyř bodů druhá. Teď má ovšem před sebou nejtěžší pasáž, dva zápasy s vedoucím Schalke.

„Zisk šesti bodů by z nich byl nejlepší," usmívá se. „Při troše štěstí jsme mohli mít šest bodů již teď a mohlo to vypadat jinak. Jinak ovšem nekalkulujeme. Chceme skupinu zvládnout co nejlépe a bojovat o postup," dodává realisticky.

Diváci fandili i bez kotle

Letenští se vypořádali i s komorním prostředím, v němž se hrálo. Kotel zůstal prázdný, protože ultras odmítli podpořit akci UEFA a přispět jedním eurem z každé vstupenky uprchlíky směřující do Evropy.

„Dozvěděli jsme se o tom ještě před zápasem a sami čekali, jaká bude atmosféra. Diváci, kteří dorazili, fandili. Myslím, že i výkonem jsme jim k tomu pomohli. Po derby nebyla nálada ideální. Jsme rádi, že jsme zápas zvládli," těší Matějovského.

Reklama

Související témata: