Hlavní obsah

Ostuda fotbalu přijde Ščasného draho. Kouč Sparty nesmí proti Schalke na lavičku a ještě zaplatí

Praha
Aktualizováno

Kritika chorvatského rozhodčího v prvním duelu ve skupině mu neprošla. Fotbalová Sparta se musí v obou zápasech Evropské ligy proti Schalke obejít bez trenéra Zdeňka Ščasného. Kouč dostal trest za výroky po utkání v Tripolisu, kde sudí Strahonja v září neuznal Pražanům dva góly. Letenský klub informuje o výroku disciplinární komise UEFA na svých stránkách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Co to pískáš!? Trenér Sparty Zdeněk Ščasný během utkání základní skupiny Evropské ligy s Asterasem Tripolis.

Článek

Chorvatští rozhodčí rozžhavili letenského kouče do běla. "Ukradl nám výhru. Dali jsme další dvě regulérní branky - v první půli nebyl ofsajd Jiráčka, také druhý neuznaný gól byl regulérní. Přišel za mnou sám brankář soupeře, že v inkriminovaném souboji vůbec nebyl! A nebyly to jediné chyby rozhodčích. V těžkém evropském zápase neuznat dvě branky, to je tedy něco..." kritizoval Zdeněk Ščasný po remíze 1:1 na hřišti Asterasu především hlavního Marijo Strahonju.

Letenský kouč v Řecku působil a nezapomněl poukázat, že jeho řečtí známí ho už před zápasem varovali.

"Rozhodčí? Jedno velké zoufalství! Byl jsem upozorňovaný svými řeckými přáteli, že se to tady může stát. Jsem kritický na hráče i na náš výkon, všechno si vyříkáme. Ale rozhodčí, to je ostuda fotbalu. Tenhle člověk to dělal vědomě od začátku, moc dobře věděl, co dělá. Nebojím se to říci," byl Ščasný v ráži.

Mužstvo povede asistent Svoboda

Jeho kritika se však nakonec obrátila proti němu. Sparťanský trenér byl potrestán zákazem výkonu funkce, včetně vstupu na střídačku, ve dvou následujících utkáních v základní skupině Evropské ligy (venku a doma proti Schalke 04). Zároveň mu disciplinárka udělila podmínku na jedno utkání v následujících dvou letech. Ščasný musí zároveň zaplatit pokutu ve výši 3000 eur (asi 81 000 korun).

Sparta avizuje, že její hlavní trenér se k verdiktu disciplinární komise UEFA nebude dále vyjadřovat.

Povinnosti hlavního trenéra, včetně tiskových konferencí, převezme pro utkání v Gelsenkirchenu Zdeněk Svoboda, který tento čtvrtek povede mužstvo přímo ze střídačky společně se Stanislavem Hejkalem.

Reklama

Související témata: