Hlavní obsah

Prátr uvidí souboj slovenských reprezentačních gólmanů. Určitě si vyměníme dresy, směje se Kozáčik

Vídeň

Před pár dny spolu slavili postup na mistrovství Evropy 2016, ve čtvrtek večer se na stadiónu v Prátru podstaví každý do jiné branky. Duel Evropské ligy ve Vídni ozáří pikantní souboj slovenských reprezentačních brankářů - plzeňského Matúše Kozáčika a jedničky Rapidu Jána Novoty. Kdo z nich se bude po utkání smát?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Viktorie Plzeň Matúš Kozáčik

Článek

„Je to zajímavé, bavili jsme se o tom už po losu. Nemyslím však, že to bude mezi námi nějak přehnaně prestižní. Slíbili jsme si, že si vyměníme dresy, tím to završíme," uvedl Kozáčik, který odchytal celou kvalifikaci. Novota plní v národním týmu pozici trojky.

Kozáčik si nemyslím, že absence stabilního stopera Václava Procházky, kterého zastoupí nerozehraný Lukáš Hejda, bude znamenat pro Viktorii velký problém. „Stalo se nám i v minulosti, že nám vypadli ze sestavy stabilní hráči, dokázali jsme je nahradit. Lukáš i Honza Baránek jsou sice mladší, ale už mají odehráno hodně zápasů. Zkušenosti mají, problém nebude," pověděl Kozáčik, který si vzhledem k neúčasti distancovaného stopera Václava Procházky navleče kapitánskou pásku.

Podle Kozáčika čeká Západočechy klíčový dvojzápas (doma přivítají Rapid už za 14 dnů). „Vypadá to tak, že nadcházející dva zápasy jsou pro nás zásadní směrem k postupu. Rapid má šest bodů, my tři. Karty jsou jasně rozdané," podotkl Kozáčik.

Když se ho na tiskové konferenci ptali rakouští novináři, jestli zná ještě nějakého hráče Rapidu kromě brankáře Novoty, vyřkl jméno vídeňského kapitána Steffena Hofmanna. „Co jsem viděl na videu, je hodně nebezpečný, navíc umí dobře zahrávat standardky," prohlásil Kozáčik.

Plzeňští budou mít v hledišti stadiónu Ernsta Happela solidní podporu, dorazit má prý až 3 tisíce fanoušků Viktorie. „Věřím, že atmosféra bude skvělá, byť se jedná o stadión, kde jsou ochozy daleko od hřiště. Doufám, že našim příznivcům uděláme radost," uzavřel Kozáčik.

Jak dopadne zápas Evropské Ligy mezi Rapidem Vídeň a Viktorií Plzeň?
Vyhraje Plzeň
66,5 %
Zápas skončí remízou
15,5 %
Vyhraje Rapid
18 %
Celkem hlasovalo 1959 čtenářů.

Reklama