Hlavní obsah

Neprohrát! V Prátru leží klíč k postupu Plzně

Vídeň

Prohra, rovná se velký problém. Výhra i remíza naopak notně zvýší šance na postup. Dnešní duel Evropské ligy na půdě lídra skupiny Rapidu Vídeň je pro fotbalisty Plzně klíčový, výsledek z Prátru hodně napoví o jejich nadějích na jarní play off.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost fotbalistů Viktorie Plzeň - ilustrační foto

Článek

„Umíme všichni počítat. Rapid vyhrál oba zápasy, pokud si chceme zachovat šanci na postup, bylo by dobré neprohrát. Nadcházející dvojzápas s ním určí, jak bude skupina vypadat dál," řekl před středečním tréninkem ve Vídni trenér Plzně Karel Krejčí.

Na viktoriány čekal perfektní trávník, na kterém jim popřál hodně štěstí v dnešním duelu český velvyslanec v Rakousku Jan Sechter. Po pažitu se proháněl i obránce David Limberský, který vynechal poslední ligový duel kvůli viróze. Proti Rapidu by měl nastoupit.

Vzhledem k síle Villarrealu je pravděpodobné, že právě s Rapidem se nakonec viktoriáni poperou o druhou, postupovou příčku. Rakušané si však významně pomohli nečekanou výhrou nad španělským favoritem a vedou skupinu. Pokud by se po čtvrtku Západočechům vzdálili na 6 bodů, pro českého mistra už by to bylo složité.

Ustojí Hejda tlak?

„Je to klíčový zápas, jde nám o všechno. Nesmíme si dovolit prohrát," prohlásil útočník Michal Ďuriš, s deseti góly nejlepší střelec Plzně v této sezóně. Rapid nyní dvakrát v řadě v lize prohrál, o víkendu dokonce na hřišti posledního Wolfsbergu. Cítí viktoriáni větší šanci?

„Evropskou ligu berou vážně, že se jim teď nedařilo v lize, mít váhu nebude," myslí si Lukáš Hejda, který byl povolán „do zbraně". Muž, který na podzim odehrál pouhých 68 minut, zastoupí distancovaného kapitána Václava Procházku, jenž pyká za vyloučení ve Villarrealu. Za parťáka ve stoperské dvojici bude mít mladého Jana Baránka. Ustojí Hejda náročnou chvíli? „Nervózní nebudu, tohle mě nerozhodí, jsem povahově spíš flegmatik. Myslím, že nebude problém," uvedl Hejda.

V hledišti přechodného azylu Rapidu v Prátru (Hanappiho stadión se přestavuje) se očekává téměř 40 tisíc diváků, z Plzně by měly dorazit 3 tisíce fanoušků. Doženou Viktorii za výsledkem, který ji nechá ve hře o postup?

Jak dopadne zápas Evropské Ligy mezi Rapidem Vídeň a Viktorií Plzeň?
Vyhraje Plzeň
66,5 %
Zápas skončí remízou
15,5 %
Vyhraje Rapid
18 %
Celkem hlasovalo 1959 čtenářů.

Reklama

Související témata: