Hlavní obsah

Liberec - Groningen 1:1Koubek chytil penaltu, Slovan přesto v infarktovém nastavení přišel o výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
87. Luckassen 1 : 0
90. Hoesen 1 : 1
Záznam online reportáže

Liberec

Poprvé v sezóně vítěz Nizozemského poháru bodoval venku - a odnést to musel zrovna držitel české pohárové trofeje. Fotbalisté Liberce ve 3. kole Evropské ligy doma jen remizovali 1:1 s Groningenem a tím si zkomplikovali postup ze skupiny F. Slovan díky Luckassenovi vedl, ale v šesté minutě nastavení po penaltě, kterou Koubek vyrazil, vyrovnal Hoesen. V příštím kole se oba soupeři 5. listopadu utkají znovu, tentokrát v Nizozemsku.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký útočník Josef Šural (vlevo) a obránce Groningenu Hans Hateboer v utkání Evropské ligy.

Článek

Slovan byl po senzační výhře v Marseille na domácím hřišti u Nisy favoritem. Tím spíše, že Groningen prohrál všech pět venkovních zápasů této sezóny při skóre 0:12.

Jen s velkou pomocí lékařského týmu dal trenér Trpišovský základní jedenáctku dohromady, většina náhradníků ovšem musela usednout na lavičku s handicapem. První šancí domácích byla Folprechtova střela, po níž Bakoš nestačil včas zareagovat a dorážet.

Vítěz Nizozemského poháru nepřijel v rouše beránčím. Do dalších příležitostí Liberec moc nepouštěl a Mahi naopak dvakrát ohrozil Koubka. Až ve 23. minutě Bartošák přesně odcentroval a hlavičku Jefremova brankář Padt jen s námahou vyškrábl na roh. Nápor Slovanu pak ochabl, až dvě minuty před přestávkou parádně vypálil zdálky Coufal a gólman měl znovu plné rukavice práce.

Kdo čekal po přestávce zvýšený tlak domácích, byl zklamán. Nejenže se k němu Liberec neměl, v 54. minutě měl obrovské štěstí, že nebezpečný Mahi trefil z přímého kopu jen břevno. To Groningen navnadilo k dalším útočným výpadům, jež přerušila až chytrá Šuralova rána ze střední vzdálenosti. Šance Jefremova pak byla tutová, ale zakončení absolutně nezvládl.

Sedm minut před koncem dostal Liberec výhodu přesilovky, protože po zákroku na Shalu byl vyloučen střídající De Leeuw, který tak pobyl na hřišti jen pět minut. A Groningen to přišlo draho! Po rohovém kopu se zády k bráně trefil také střídající Luckassen.

Nebyl to však gól vítězný. Hoesen kopal v šesté minutě nastavení penaltu, Koubek mu ji vyrazil, sám střelec ale míč na druhý pokus poslal do sítě a zklamaní domácí popadali na trávník...

Evropská liga - 3. kola skupiny F:
Slovan Liberec - FC Groningen 1:1 (0:0)
Branky: 87. Luckassen - 90.+6 Hoesen. Rozhodčí: Dingert - Pickel, Bornhorst (všichni Něm.). ŽK: Pokorný, Luckassen - Tibbling, Reijnen. ČK: 83. De Leeuw (Gron.). Diváci: 8793.
Liberec: Koubek - Coufal, Švejdík, Pokorný, Bartošák - Pavelka, Folprecht - Jefremov, Shala (84. Bartl), Šural (89. Sackey) - Bakoš (61. Luckassen). Trenér Trpišovský.
Groningen: Padt - Hateboer, Kappelhof, Larsen, Tamata - Maduro (78. De Leeuw), Reijnen, Tibbling - Linssen (70. Hoesen), Mahi, Rusnák. Trenér Van De Looi.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen