Hlavní obsah

Rapid - Plzeň 3:2Plzni se po porážce vzdálil postup

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Ďuriš 0 : 1
34. Hofmann 1 : 1
52. Schaub 2 : 1
68. Petsos 3 : 1
76. Hrošovský 3 : 2
Záznam online reportáže

Vídeň

Uvízli ve složité situaci. Fotbalisté Plzně prohráli v duelu Evropské ligy na půdě Rapidu Vídeň 2:3, jejich šance na postup do jarního play off se notně vzdálila. Rakušané jim utekli už na šest bodů, se stoprocentní bilancí jsou první ve skupině. Viktoria sice vedla brankou Michala Ďuriše zkraje zápasu, domácí však ještě do přestávky vyrovnali, po ní udeřili ještě dvakrát, jednou z těsného ofsajdu.

Foto: Heinz-peter Bader, Reuters

Fotbalisté Rapidu Vídeň se radují z gólu v utkání Evropské ligy proti Plzni.

Článek

Plzeň nevstoupila do zápasu dobře, přesto šla ve 12. minutě do vedení. Po akci zleva poslal před branku centr Jan Kovařík, na malém vápně do míče drcnul špičkou kopačky Ďuriš a prostřelil parťáka ze slovenské reprezentace Jána Novotu. Byl to už jeho 11 gól v této sezóně.

Brzy mohlo být vyrovnáno, když Stefan Stangl pálil sám zleva, Matúš Kozáčik však hosty podržel. Přes pětatřicet tisíc domácích fanoušků, kteří před utkáním bouřlivě přivítali českou legendu Rapidu Antonína Panenku, hnalo neúnavně zelenobílé na zteč.

Ti dostali Západočechy pod velký tlak. Solidní šanci spálil v 26. minutě Schaub, stejný hráč se za pár okamžiků chytal za hlavu, když netrefil z osmi metrů branku. Poté se otřel míč o ruku Davida Limberského ve velkém vápně, sudí to jako penaltu neposoudil. Rapid se však nakonec ještě do přestávky dočkal, po signálu z rohového kopu propálil Kozáčika z hranice šestnáctky kapitán Steffen Hofmann.

Až poté sevření Rapidu povolilo a Viktoria si mohla vzít vedení bleskově zpátky, Ďuriš však v obrovské šanci nastřelil Novotu. Blízko gólu byl také stoper Lukáš Hejda, jenž zastoupil distancovaného kapitána Václava Procházku.

Po změně stran však přišel druhý zásah domácích, podle televizních záběrů byl ovšem autor gólu Schaub v těsném ofsajdu. V 68. minutě pak navýšil náskok Rapidu Thanos Petsos. Naději dal hostům gól Patrika Hrošovského na 2:3 v 76. minutě, vyrovnat už ale nedokázali.

Utkání 3. kola skupiny E fotbalové Evropské ligy:
Rapid Vídeň - Viktoria Plzeň 3:2 (1:1)
Branky: 34. S. Hofmann, 52. Schaub, 68. Petsos - 12. Ďuriš, 76. Hrošovský. Rozhodčí: Pawson - Kirkup, Betts (všichni Angl.). ŽK: Dibon - Kovařík. Diváci: 38 400.
Rapid: Novota - Pavelic, Dibon, M. Hofmann, Stangl - Petsos, Schwab - Schaub (80. Huspek), S. Hofmann (62. Grahovac), Kainz - Prosenik (68. Jelič). Trenér: Barešič.
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Baránek, Hejda, Limberský - Vaněk (80. Holenda), Hrošovský - Kopic (58. Petržela), Hořava (58. D. Kolář), Kovařík - Ďuriš. Trenér: K. Krejčí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články