Hlavní obsah

K.O. v posledních vteřinách. Hrozná škoda, litoval Pokorný ztracené výhry

jsv, dosSport.cz

Pro Liberec velmi kruté, ale i takhle bolestivý dokáže být někdy fotbal. Slovan měl ve čtvrtečním duelu Evropské ligy důležité tři body nad Groningenem doslova na dosah. Holanďan Kevin Luckassen vstřelil tři minuty před koncem svým krajanům gól a jen málokdo z domácích příznivců v tu chvíli pochyboval o tom, že nebude vítězný. Jenže pro modrobílé přišla morová rána! Když časomíra ukrajovala poslední vteřiny nastaveného času, nařídil sudí Christian Dingert po skrumáži před bránou pro hosty penaltu, s kterou si nadvakrát poradil Danny Hoesen. Zklamání Severočechů bylo po remíze 1:1 značné. Hodně smutný byl po utkání stoper Lukáš Pokorný, jehož tým tvrdě doplatil na neproměňování vyložených šancí.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký obránce Lukáš Pokorný (vlevo) a útočník Groningenu Mimoun Mahi v utkání Evropské ligy.

Článek
Fotogalerie

O vítězství nad Groningenem jste přišli v závěrečné minutě nastavení, dokonce úplně v posledních vteřinách zápasu. Jak moc tahle remíza bolí? 

Jsem ještě plný emocí, protože v 94. minutě přijít o vedení, navíc z takový penalty...Jsem hrozně zklamaný, protože jsme měli vyhrát dva nebo tři nula. Šance jsme na to měli. Je hrozná škoda, že jsme to neuhráli do vítězného konce.

Jak jste viděl v samém závěru inkriminovanou situaci, kterou německý rozhodčí Dingert vyhodnotil jako penaltovou? 

Jak jsem to slyšel od Lukáše Bartošáka, tak na něj někdo naletěl, strčil ho, a jak padal na zem, tak spadl na protihráče. Rozhodčí váhal, pak nařídil penaltu. Všichni se ptali, co se stalo a on ukázal na mě, jako že já jsem fauloval. Jsem z toho rozpačitej, protože jsem se nikoho nedotkl. Navíc, když byl ještě před tím údajně faul na Lukáše Bartošáka. Ještě se podívám na video, ale teď jsem z toho zklamanej.

Vzhledem k tomu, že Braga v souběžně hraném utkání porazila doma Marseille, co pro vás remíza s Groningenem s ohledem na postup ze skupiny znamená?  

Uvidíme 10. prosince, kdy uzavřeme skupinu doma proti Marseille. Pokud nám budou tyhle body chybět k postupu, tak to bude ohromná škoda. Tenhle zápas jsme měli vyhrát, ale máme čtyři body, jsme na druhé postupové příčce, máme to pořád ve vlastních rukách. Pokud vyhrajeme v Groningenu, tak jsme znovu ve hře. Zbraně neskládáme, stále máme šanci na postup.

Hrálo se hodně ofenzivně. Kolik vás zápas stál sil?

Bylo to nahoru dolů. Útoky se valily. Měli jsme toho ke konci dost. Já si ale myslím, že jsme odehráli dobrý zápas. Drželi jsme je daleko od brány, kombinovali jsme, nebáli jsme se hrát. Myslím, že jsme to zvládli dobře, škoda neproměněných šancí a penalty v závěru.

V úvodu druhé půle jste trochu vypadli ze hry, soupeř si vytvořil několik šancí, čím to podle vás bylo způsobeno?

Asi si v kabině řekli, jak na nás mají hrát. Déle jsme se rozkoukávali. Potom se to ale obrátilo. My byli na koni, měli jsme hodně šancí, které jsme měli proměnit.

Překvapil vás něčím Groningen?

Měli jsme je hodně dobře nastudované. Věděli jsme, co budou hrát. Je to holandské mužstvo, mají výbornou individualitu v útoku Mimouna Mahiho. Věděli jsme, co budou hrát, dařilo se nám je celkem eliminovat. Chtěli jsme hrát svůj vlastní fotbal, napadat je. Dařilo se nám to. Škoda, že jsme po gólu zalezli do vápna, nenapadali jsme je. Šlo jen o to, zda to ubráníme, nebo ne. Bohužel jsme gól inkasovali.

Domácí porážka s Bragou byla možná trochu zbytečná, teď jste přišli v samém závěru o výhru nad Groningenem. Projevila se trochu i nezkušenost?

Možná ano. Je to hrozná škoda, mrzí nás to všechny. Kdyby ta remíza byla po jiném průběhu, tak ji bereme, ale takhle jsme zklamaní.

Za dva týdny vás čeká odveta v Groningenu. S čím do ní půjdete? 

Jestli chceme postoupit, musíme tam vyhrát a doufat, že Marseille ještě ztratí nějaký zápas. Uvidíme, jak to dopadne.

Postoupí fotbalisté Liberce ze skupiny F do vyřazovací části Evropské ligy?
Ano
62,3 %
Ne
37,7 %
Celkem hlasovalo 3328 čtenářů.

Reklama

Související témata: