Hlavní obsah

Penalta? Myslíme si, že nebyla. O výhru jsme se ale obrali sami, štvalo Pavelku

Liberec

Probíhaly poslední vteřiny utkání a liberečtí fotbalisté se spolu s fanoušky pomalu chystali na bujaré oslavy druhého vítězství ve skupině F Evropské ligy, které by Severočechy přiblížilo postupu. Jenže místo radosti přišel U Nisy opravdový šok! S nařízenou penaltou v 94. minutě si totiž nadvakrát poradil Danny Hoesen a Groningen si tak odvezl domů cenný bod, s nímž už patrně vůbec nepočítal. Kapitán Slovanu David Pavelka zpackaného závěru čtvrtečního střetnutí velmi litoval.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký záložník David Pavelka (vpředu) a útočník Groningenu Mimoun Mahi v utkání Evropské ligy.

Článek
Fotogalerie

Na důležité vítězství nad Groningenem jste nakonec nedosáhli a s nizozemským soupeřem pouze remizovali 1:1. Jaké jsou vaše pocity po zápase, v němž vám tři body utekly v posledních sekundách utkání?

Věšet se nebudeme, levnější chleba taky nebude. Pochopitelně jsme zklamaní, ale už za dva dny máme další zápas. Špatnou náladu mít nebudeme. Samozřejmě nás to mrzí. Penaltu jsme neviděli, myslíme si, že nebyla. Mrzí nás spíš to, že jsme to v závěru nezvládli my, že jsme to na hřišti neukočírovali. Měli jsme zápas dohrát na druhé straně hřiště a ne před naší brankou. Zase jsme se o to obrali sami. Mrzí nás to, ale zpátky to už nevezmeme.

Vysvětloval jste si s hlavním rozhodčím Dingertem penaltovou situaci v samém závěru?

Rozhodčí mi říkal, že ji neviděl, že dostal signál od brankového rozhodčího. Nevím, co tam proběhlo. Myslím si, že do té doby pískal sudí výborně. Škoda. Video by to asi vyřešilo, kdyby ta možnost byla, ale není. Nebudeme však brečet.

Cítíte křivdu?

Je to fotbal, patří to k tomu. Nám zase rozhodčí v jiných utkáních v některých momentech pomohli, nechtěl bych to řešit. Prostě jsme to měli zvládnout líp. Bylo nás o jednoho víc, měli jsme to uhrát v rozích, pozdržovat to tam, i když to není fotbalové.

Po třech kolech máte na kontě čtyři body, i přes remízu s Groningenem vám patří druhá příčka. Co říkáte na vývoj skupiny F?

Kdybychom to proti Groningenu zvládli, byli bychom víc spokojení. Mohlo to být po dnešku zajímavější. Potvrzuje se, že Braga s Marseille budou favority skupiny. Braga to má slibně rozjeté. Budeme se rvát dál, nic nevzdáváme, ale dneska jsme si to s ohledem na postup trochu zkomplikovali.

Postoupí fotbalisté Liberce ze skupiny F do vyřazovací části Evropské ligy?
Ano
62,3 %
Ne
37,7 %
Celkem hlasovalo 3328 čtenářů.

Reklama

Související témata: