Hlavní obsah

Pasáž po našem gólu byla asi nejhorší, co jsem v Plzni, povzdechl si kouč Krejčí

Vídeň

Už dlouho se fotbalistům Plzně nestalo, aby se ocitli v tak hluboké defenzivě. Nedávno ve Villarrealu také v úvodu čelili značnému tlaku, ovšem na půdě vídeňského Rapidu ve čtvrtečním duelu Evropské ligy, ve kterém podlehli 2:3, byli do 35. minuty ještě pasivnější. Přitom brzy vedli, byli na koni...

Foto: Heinz-peter Bader, Reuters

Fotbalista Rapidu Vídeň Steffen Hofmann slaví gól proti Plzni v Evropské lize spolu s trenérem Zoranem Barisicem.

Článek

„První poločas byl z naší strany zlý, úplně jsme ho zaspali. Nebyla to naše hra, nevím, co se stalo, jsem strašně zklamaný," soukal ze sebe útočník Michal Ďuriš, autor úvodní trefy.

Prodloužil tím svojí báječnou sérii - byl to totiž jeho 10. gól v posledních 10 zápasech za Plzeň. Radost z toho ale neměl. „Vyměnil bych to z fleku za bodový zisk," podotkl slovenský reprezentant.

Po jeho brance jako by se do dresů Viktorie navlékl jiný tým. Namísto kombinační hry, která jim je vlastní, se Západočeši zatáhli k šestnáctce, odkopávali míče a sledovali, jak si Rapid připravuje jednu nebezpečnou situaci za druhou. A zákonitě kapitulovali...

„Vedoucí gól nám paradoxně ublížil. Nechali jsme domácí hrát, gól visel ve vzduchu. Brzy přišel po tečované střele. Byla to asi nejhorší pasáž za mého působení v Plzni. Dá se to možná přirovnat k začátku s Villarrealem, ten je ale pro mě silnější než Rapid," řekl trenér Karel Krejčí.

Šance na postup je

Čím si nulovou aktivitu dopředu vysvětluje? „Rapid je silný v kombinaci, my jsme mu to usnadnili, neboť jsme byli pasivní, nebyli jsme ve vyšším postavení. Naši krajní záložníci hráli skoro beky, vyklidili jsme soupeři prostor. Po vyrovnání jsme se zase vysunuli, najednou s tím měl Rapid problémy. Takže si to vysvětluji tím, že jsme se zalekli vedení," uvedl Krejčí.

Viktorii zvedlo také dvojí střídání, kdy na hřiště v 58. minutě přišli Daniel Kolář a Milan Petržela. Neříkal si kouč po zápase, že měl oba nasadit do základní sestavy?

„Na pravou stranu zálohy máme dva reprezentanty - Kopice a Petrželu. Petržela je pro mě lepší žolík než Kopic, umí hru oživit. U Dana Koláře jsem se trochu bál, nasadit ho po zranění do takového utkání už od začátku. Jeho výkon je však pro mě největší pozitivum v utkání. Hledal si prostor a byl hodně aktivní," pověděl Krejčí, který i přes porážku doufá, že postup do jarní fáze Evropské ligy není ztracený.

„Porážka mrzí, ale pořád šance na postup je. Musíme teď doma Rapid porazit o víc než jednu branku, abychom s ním měli lepší vzájemný zápas. Pak by se vidělo, jestli by ještě znovu ztratil. V první řadě ho ale musíme porazit a teprve pak počítat," pověděl Krejčí. Plzeň přivítá rakouský tým ve čtvrtek 5. listopadu.

Reklama