Hlavní obsah

Smutek pod Ještědem. Zavinili jsme si to sami a vyžrali až do konce, bědoval Folprecht

Liberec

Jaká škoda. Liberečtí fotbalisté mohli v tabulce skupiny F odskočit favorizované Marseille a výrazně zadělat na postup do vyřazovací fáze Evropské ligy. Jenže vyrovnávací gól Dannyho Hoesena v úplném závěru sny Severočechů o vítězství nad Groningenem zcela rozprášil. "Je to strašná škoda," naříkal záložník Zdeněk Folprecht, jenž po zranění začíná nabírat formu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký záložník Zdeněk Folprecht (vpravo) a útočník Groningenu Mimoun Mahi v souboji během utkání evropské ligy.

Článek
Fotogalerie

O vítězství nad Groningenem jste přišli v posledních vteřinách. Zklamání v kabině je asi obrovské, že?

Chtěli jsme všichni moc vyhrát. Když jsme dali gól, tak jsem cítil, že je to blízko. Kdyby Dmitrij Jefremov v nastavení proměnil velkou šanci, mohlo to být 2:0. Je to strašná škoda, protože Braga vyhrála a ty body nám mohou chybět. Mohli jsme odskočit Marseille a nakonec se právě s ní asi budeme prát do posledního dechu. A není to s nimi sranda, co jsme viděli. Bude to ještě zajímavé.

Jak byste okomentoval inkriminovanou situaci, po níž rozhodčí v samém závěru nařídil pokutový kop?

Já jsem to moc neviděl. Máme ale nějaké zprávy od lidí, co to viděli v televizi. Sudí odpískal faul Lukáše Bartošáka, těsně před tím tam do něj ale nějaký hráč Groningenu strčil a on pak spadl na protihráče. Nejdřív měl být tedy pískaný faul na Lukáše.

Cítíte křivdu?

Nechci se na to vymlouvat. Zase musím říct, že zákrok na Shalu, byť mu při něm De Leeuw zlomil nos, asi na červenou kartu úplně nebyl. Ten protihráč o Herolindovi nevěděl, takové zákroky ve fotbale jsou. Myslím si, že červená byla hodně přísná. Navíc pár minut před tím Lukáš Pokorný trochu zatáhl ve vápně protihráče. Kdyby proti nám v tu chvíli pískl penaltu, asi bychom moc neprotestovali.

V nastavení mohl pojistit výhru Dmitrij Jefremov, tutovku ale spálil. Vyčítáte mu hodně neproměněnou příležitost?

Nemůžeme to svádět na něj. Hrál výborně, měl dvě šance. Jednou si míč zasekl a dal to těsně vedle. Pepa Šural mohl dát gól polonůžkami, Kevin Luckassen měl také jednu šanci. Je to hrozná škoda. Kdybychom vedli 2:0, tak jsme byli asi všichni v klidu. Zavinili jsme si to sami a vyžrali si to až do konce.

Postoupí fotbalisté Liberce ze skupiny F do vyřazovací části Evropské ligy?
Ano
62,3 %
Ne
37,7 %
Celkem hlasovalo 3328 čtenářů.

Reklama

Související témata: