Hlavní obsah

Start slávisty Pitáka proti Hamburku je ohrožen

PRAHA

Fotbalistům Slavie hrozí, že ke čtvrtečnímu utkání Poháru UEFA v Hamburku nastoupí bez kapitána Karla Pitáka. Oporu pražského celku trápí zhmožděnina nad pravým kolenem, podle trenéra Karla Jarolíma je Pitákův start v klíčovém duelu pravděpodobný ze šedesáti procent.

Článek

Jeden z klíčových hráčů Slavie se zranil již v šesté minutě sobotního ligového souboje s Teplicemi. V momentě, kdy otevřel skóre, se srazil s hostujícím brankářem Tomášem Poštulkou. "Nad kolenem se mu udělal krevní výron," naznačil v úterý Pitákovy obtíže trenér Jarolím.

Start kapitána v klíčovém čtvrtečním duelu však není vyloučen. "Je to tak šedesát na čtyřicet, že nastoupí. Karel chce hrát, ale rozhodne až lékař," řekl Jarolím. "Dnes to bylo lepší než v pondělí, ale těžko předpovídat," dodal.

To potvrdil i lékař Slavie Miloš Barna, jenž byl ještě v pondělí pesimista. "Dnes se zdálo, že by to mohlo být dobré. V pondělí jsme provedli první ošetření, dnes Karel absolvoval ultrazvuk, který zlepšil hybnost kolena. Lepší se to každým dnem, ale rozhodující bude jeho stav po zátěži po středečním tréninku," uvedl Barna.

Ve výpravě, která odcestuje do Hamburku ve středu ráno, bude i uzdravený stoper Martin Latka, naopak doma zůstanou zranění Petr Zábojník s Martinem Zbončákem. První jmenovaný si zranil při tréninku břišní úpon, druhý má problémy s kolenem.

V devatenáctičlenné výpravě jsou i dva útočníci z juniorského celku Petr Janda a Milan Černý. Stále však chybí Brazilec Adauto, který není na pohárové soupisce Slavie.

Nominace Slavie
Brankáři
Matúš Kozáčik, Aleksander Šeliga
Obránci
Karel Kratochvíl, David Hubáček, Michal Švec, Martin Latka, Miroslav Holeňák, Marek Suchý
Záložníci
Patrik Gedeon, Matej Krajčík, Dušan Švento, Lukáš Jarolím, Karel Piták, Tomáš Hrdlička
Útočníci
Stanislav Vlček, Pavel Fořt, Petr Janda, Milan Černý, Tomáš Pešír

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen