Hlavní obsah

Plzeň jsme hrubě nezvládli, ale nejsme v krizi, odmítá Dočkal

Pohárovými zápasy si umějí léčit domácí ligové šrámy. Když fotbalisté Sparty loni prohráli v Plzni, doma pak rozstříleli bratislavský Slovan 4:0. Když nedávno padli v derby na Slavii, následně pak porazili kyperský APOEL 2:0. Zvládnou reparát i do třetice? Po dalším výbuchu v Plzni hostí dnes večer silné Schalke... „Nejsme v dlouhodobé krizi,“ ujišťuje záložník Bořek Dočkal před duelem 4. kola Evropské ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Bořek Dočkal.

Článek
Fotogalerie

Na Schalke jste před dvěma týdny překvapivě remizovali 2:2. Může být odveta podobná jako zápas venku?

Těžko odhadovat. V Německu jsme také čekali trochu jiný průběh, než jak se pak zápas vyvinul. Obraz hry může být jiný. Když jsme se dokázali svou hrou prosadit tam, je předpoklad, že bychom to měli dokázat i doma. Jenže také soupeř asi z první vzájemné konfrontace vyjde a líp nás načte.

Sparta Praha - Schalke 04
Evropská liga, 4. kolo skupiny K. Čtvrtek od 21:05, první poločas vysílá ČT 2, druhý ČT sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Právě, Schalke už bude víc ve střehu. Může nasadit silnější sestavu a pro vás bude těžší se prosadit...

Nemyslím si, že zápas bude tolik o tom, v jaké sestavě Schalke nastoupí. Spíš jak ho pojmou. Mají velkou zastupitelnost a na každém postu lepší individuality než my.

Jak atmosféru na Letné v týdnu ovlivnila nedělní porážka v Plzni?

Logicky ovlivnila. Jakékoliv nepovedené utkání samozřejmě zanechá stopy na týmu i atmosféře. Navíc když jde o utkání, které dost rozhoduje o tom, jak bude celá sezóna vypadat. Věnuje se mu velká pozornost, situace tedy není úplně ideální. V každé sezóně ovšem přijde špatný zápas. Důležité je, jak rychle se zbavíme špatného pocitu, který jsme si z porážky odnesli. Jak na to mužstvo dokáže zareagovat.

Bylo hodnocení po Plzni ze strany vedení nejdrsnější, jaké jste na Letné zažil?

Nevím, jestli je nějaká taková stupnice nebo měřítko. Je pravda, že takhle nezvládnutý zápas byl jedním z mých nejhorších zážitků ve Spartě. Je nám jasné, že může dost změnit pohled veřejnosti na nás jako tým. Dlouhodobě si budujete pozici a status, pak se to jedním takovým zápasem může otočit. Ale i na kritickém hodnocení se dá najít něco pozitivního, pokud je plodné a má nás posunout dál.

Duelem se Schalke si můžete fanoušky udobřit, ne?

Nevím. Již na Schalke jsme předvedli dobrý výkon a nepřijde mi, že bychom si nasbírali moc kreditu do zásoby. Třeba to tak je, ale není pro nás rozhodující sledovat, co o nás kdo bude říkat. Nemyslím si, že bychom se dlouhodobě pohybovali v krizi. Zápas v Plzni jsme hrubě nezvládli, ale horší by bylo prohrát čtyřikrát za sebou. Myslím, že jdeme do zápasu pozitivně naladěni.

Reklama

Související témata: