Hlavní obsah

Brabec: Teď už by byl hřích, kdyby nám postup utekl

Praha

Odkulhal v neděli z plzeňského trávníku a s jeho startem v důležité pohárové bitvě to nevypadalo dobře. Stoper Jakub Brabec se ovšem dal rychle do pořádku a užil si další velké bitvy se Schalke, která po remíze 1:1 posunula fotbalisty pražské Sparty blízko postupu do jarní části Evropské ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Brabec už se Spartou vyhlíží postupový mečbol...

Článek
Fotogalerie

Jste spokojeni s bodem?

Podle mého názoru si v odvetě bod zasloužily oba týmy. Dopadlo to pro nás dobře i vzhledem k tomu, že Asteras ve druhém utkání porazil APOEL 2:0. Když v příštím kole porazíme Asteras a Schalke neprohraje, jsme tam.

Pokud měla Sparta v nedávné minulosti udělat rozhodující krok na hřišti soupeře, nezvládla ho. Jak důležité je pro vás tedy využít postupový mečbol doma a nenechávat si ho až na Kypr?

Víme o svých kvalitách na domácím hřišti. Byla by velká chyba, kdybychom si ještě postup nechali utéct! Musíme se na závěr skupiny pořádně soustředit, stejně jako na závěr ligového podzimu.

Který ze dvou duelů se Schalke byl pro Spartu těžší?

Na jejich hřišti nás přece jen ze začátku pohltila atmosféra. Doma jsme přece jen o dost jistější. Myslím, že to bylo na hřišti znát.

Pokud jde o vás, trenéři do poslední chvíle čekali, zda budete fit.

Podstoupil jsem vyšetření, které ukázalo, že bych měl zápas stihnout. A jsem moc rád, že jsem o tak velké utkání nepřišel.

Reklama

Související témata: