Hlavní obsah

Bratři Jarolímové se prý na hřišti šetřit nebudou

HAMBURK

Fotbaloví fanoušci na stadionu v Hamburku budou ve čtvrtek svědky ojedinělého souboje. V zápase Poháru UEFA vyběhne v domácím dresu na trávník český reprezentant David Jarolím, v barvách pražské Slavie bude proti němu hrát jeho bratr Lukáš a na lavičku hostujícího mužstva se navíc posadí otec obou sourozenců Karel Jarolím.

Článek

Oba hráči ve středu prohlásili, že jeden druhého rozhodně nehodlá na hřišti šetřit.

Bratrská dvojice na sebe v mistrovském duelu narazí poprvé. "Zatím proti sobě hráli jen při nějakém halovém turnaji a doma na zahradě," řekl dnes novinářům otec Jarolím. Lukáš Jarolím věřil, že z postupu se budou radovat oba soupeři. "Jedeme hrát co nejlépe, budeme se snažit vyhrát, ale uvidíme, na co to bude stačit. Věřím, že neprohrajeme," prohlásil slávistický záložník.

David Jarolím v deníku Bild uvedl, že pokud Lukáš půjde sám na branku, pošle ho s klidem k zemi. Slávista zareagoval nebojácně: "Vezmu si pro jistotu jedny nové chrániče navíc," řekl a na předzápasové tiskové konferenci na toto téma dodal, že sám na branku nepůjde ani David. "Taky bych ho nepustil. Dárky se budou rozdávat až na Štědrý den," prohlásil Lukáš Jarolím.

Hecování před zápasem

Oba bratři se prý už trochu hecovali. "Trošku ano, možná si ještě něco řekneme před zápasem. Já se ale snažím soustředit na zápas. Od té doby co se to vylosovalo, tak se mě každý tady na to ptá. Už se těším, až bude po tom, to bude klid," řekl David Jarolím.

Opora Hamburku předpokládá, že na hřišti na sebe s Lukášem občas narazí. "Asi se potkáme. Oba hrajeme v záloze, a když budeme pořádně běhat, tak na sebe narazíme," řekl David Jarolím. Svůj předchozí výrok z Bildu dnes poopravil v tom smyslu, že neočekává, že by se bratr dostal k sólovému úniku na domácí branku. "Tím se to vyřeší," usmál se reprezentační záložník.

Středopolař Hamburku viděl i zápas Slavie s Monakem. "Slavia odehrála v sezoně mnohem lepší zápasy, proti Monaku se jí nedařilo. My jsme také v Monaku předvedli náš nejhorší výkon. Oni bránili, ale vepředu byli nebezpeční. Byly to hodně podobné zápasy," řekl David Jarolím.

Reklama

Související témata: