Hlavní obsah

Postup jsme uhráli sami, říká kouč Jarolím

PRAHA

Nebyl to pro ně podzim snů, ale lákavá vidina startu v jarním pokračování evropských pohárových soutěží se pro fotbalisty Slavie stala realitou. "Postoupili jsme z nelehké skupiny," hodnotil Karel Jarolím, trenér Slavie, spokojeně. Prohra v Hamburku jeho tým o účast mezi posledními 32 celky v soutěži nepřipravila.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Trenér fotbalistů Slavie Praha Karel Jarolím

Článek

Proti soupeřům zvučných jmen však neuspěla. V létě vypadla z Ligy mistrů po porážkách s Anderlechtem. "Ale v Bruselu jsme odehráli dobrý zápas, jinak by to asi vypadalo, kdyby se hrálo později, když naše sestava vykrystalizovala," tvrdil Jarolím. Gól pak jeho svěřenci v Poháru UEFA nedali Monaku ani Hamburku. Ale čtyři body postačující k postupu ze skupiny získali s CSKA Sofie a ve Stavangeru.

"Sofie suverénně vede bulharskou ligu, Stavanger porazil vítěze skupiny Monako, se kterým jsme mohli lepší výsledek uhrát i my. Postup za nás nikdo nevybojoval," bránil se poznámkám, že slávistům nahrála závěrečná výhra Monaka nad Sofií, jež měla šanci přeskočit Pražany. Při prohře červenobílých 0:2 by jí k tomu stačil bod.

A Stavanger marně v této situaci čekal na porážku Slavie o více než tři góly. "Soustředili jsme se v závěru na bránění, v deseti po vyloučení brankáře Kozáčika to s takovým soupeřem je těžké," uvedl Jarolím, jemuž v bitvě chyběl zraněný Piták.

Slávisté se v pokračování poháru mohou finačně zahojit prodejem televizních práv. A mají i výhodnou pozici v domácí lize. Na vedoucí Liberec ztrácejí z třetí příčky osm bodů. Kádr však mohou oslabit odchody. "Zatím o tom nebudu spekulovat," reagoval kouč.

Reklama

Související témata: