Hlavní obsah

Plzeň odletěla do Minsku za nadějí. Nic nebalíme, ještě se o to popereme, hlásil Ďuriš

Praha

Dnes v půl osmé ráno prolétli fotbalisté Plzně odletovou halou letiště Václava Havla, krátce na to jejich speciál nabral kurz Minsk. Ve čtvrtek večer nastoupí v Bělorusku k pátému duelu skupiny Evropské ligy proti tamnímu Dinamu. Půjde o zápas poslední naděje, neboť k postupu do jarní vyřazovací fáze mají Západočeši daleko. Poté, co nezvládli klíčové bitvy s vídeňským Rapidem, ocitli se dvě kola před koncem bojů ve skupině na prahu vyřazení.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský útočník Michal Ďuriš (uprostřed) slaví se spoluhráči gól.

Článek

„Víme dobře, že naše situace není ideální, ale rozhodně nic nebalíme. Ještě se o to popereme," prohlásil útočník Michal Ďuriš, s 11 góly nejlepší střelec Synot ligy. Po úvodní výhře v Doosan Aréně nad Minskem (2:0) viktoriáni třikrát v řadě padli. Ve Villarrealu, poté dvakrát s Rapidem. Právě pomoc Rakušanů, kteří už mají postup v kapse, nutně potřebují. Ve hře je totiž udrží pouze jejich výhra v Bělorusku a zároveň triumf Rapidu ve Španělsku.

„Musíme Rapidu věřit, že Villarreal porazí. Nicméně je možné, že se více soustředí na ligu, když už má postup jistý a prostor dostanou hráči, kteří běžně nehrají. Ale třeba se pletu. Každopádně rakouskému týmu budeme držet palce," řekl záložník Patrik Hrošovský.

Hrošovský: Nebude to lehké

Jenže Plzeňští se musejí především soustředit na úspěch s Minskem. „S Rapidem i s Villarrealem odehráli doma vyrovnané zápasy, pokaždé jen těsně prohráli. Nebude to tam vůbec lehké. Uvidíme, co vymyslí trenéři. Pevně věřím, že to bude podobné jako v Plzni a že ten souboj i podobně dobře zvládneme a vyhrajeme," doufal Hrošovský.

I pokud by se ve čtvrtek vyplnil ideální scénář, neměli by Západočeši zdaleka vyhráno. K postupu by pak museli v závěrečném domácím utkání porazit Villarreal minimálně o dvě branky.

Viktoriáni mají dnes od 18 hodin místního času (v Bělorusku je o 2 hodiny více) v Minsku naplánovaný předzápasový trénink. Čtvrteční utkání začíná v 17 hodin SEČ, přímý přenos vysílá Nova Sport 1, podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na webu sport.cz.

Jak dopadne čtvrteční zápas Evropské ligy mezi Minskem a Plzní?
Vyhraje Dinamo
21,9 %
Utkání skončí nerozhodně
10,8 %
Zvítězí Viktoria
67,3 %
Celkem hlasovalo 3639 čtenářů.

Reklama

Související témata: