Hlavní obsah

Liberec je v Portugalsku bez útočné hvězdy. Přivezli jsme defenzivní mužstvo, připouští trenér

ram (Braga)Právo

Ofenzivní hvězdu Josefa Šurala budou fotbalisté Liberce postrádat při čtvrtečním duelu základní skupiny Evropské ligy v Braze. Opora Severočechů po nedělní bitvě se Spartou ulehla kvůli nachlazení, bere antibiotika a na palubě leteckého speciálu směřujícího hodinu před středečním polednem do Portugalska vůbec nebyla.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký trenér Jindřich Trpišovský během utkání 14. kola Synot ligy s pražskou Spartou.

Článek

„V neděli proti Spartě jsme měli problém složit defenzivu, nyní se situace obrátila. Postrádáme hráče na křídla," posteskl si trenér Jindřich Trpišovský, když liberecká družina vyměnila sněhem zasypávanou Prahu za Portugalsko, kde hráče vítalo příjemných patnáct stupňů nad nulou a mezi mraky vykukovalo slunce.

„Ještě v úterý nebyl v dobrém stavu Jefremov, navíc Kebr dorazil ze zápasu rezervy s koňarem. Však se také Marek Bakoš hlásil, že klidně kraj zálohy odehraje. Každopádně jsme dorazili do Bragy spíše s defenzivním mužstvem," vykládal Trpišovský.

Ve srovnání s minulým ligovým utkáním bude mít k dispozici brankáře Koubka, stopera Švejdíka a fit po zranění je i další obránce Hovorka. Radost mu dělal stav záložníka Folprechta, jehož už zraněný kotník nelimituje. Stoprocentně fit není naopak Sýkora.

Machuča a Delarge nejsou na soupisce pro EL

Trenér nemůže použít proti Spartě solidně hrající dvojici Machuča-Delarge, která není na soupisce pro Evropskou ligu. Doma zůstal v péči fyzioterapeutů Bartl, dlouhodobě mimo hru je Sackey „V minulých týdnech jsme měli tolik absencí, že jsme zvyklí a nějak si poradíme," pronesl smířlivě Trpišovský.

Jeho mužstvo čeká hodně těžká zkouška. Braga je lídrem skupiny, na podzim v deseti zápasech neinkasovala a v portugalské lize drží třetí příčku. „Paradoxně z evropských výjezdů letošní sezóny jde o utkání, v němž můžeme hrát relativně bez nervů, protože i kdyby pro nás čtvrteční konfrontace dopadla nejhorším možným způsobem, stejně o našem osudu bude na devadesát devět procent rozhodovat poslední utkání skupiny doma s Marseille," připomínal Trpišovský, že při očekávaném vítězství francouzského klubu nad Groningenem by ani vítězství Severočechů v Braze nevyřešilo postupovou tajenku.

„Scénářů je mnoho. Je skutečně paradox, že ani případná výhra nám nemusí garantovat postup," pokrčil rameny Trpišovský. „Každopádně chceme potvrdit naši výkonnost z evropských venkovních zápasů," připomínal trenér Liberce, že jeho mužstvo od startu bitev v předkole Evropské ligy postupně vyhrálo v Izraeli se Šmonou, ve Splitu, v Marseille a naposledy v Groningenu.

Reklama

Související témata: