Hlavní obsah

Plzeň měla své problémy, ale v Evropě má jméno. Hráči si toho musí vážit, říká Krejčí

Robert Neumann (Minsk)Sport.czPrávo

V obrovském sálu minského hotelu Beijing usedl za stůl, vzápětí trenér Plzně Karel Krejčí čelil otázkám několika českých a běloruských novinářů. Většina z nich mířila k postupovým šancím Viktorie, které se po dvou prohrách s Rapidem Vídeň zdají být blízko nuly. Bez ohledu na to, zda Západočeši ve čtvrtečním duelu Evropské ligy v Bělorusku porazí Dinamo Minsk.

Foto: Vasily Fedosenko, Reuters

Plzeňský trenér Karel Krejčí (vpravo) a kanonýr Viktorie Michal Ďuriš.

Článek

„I když šance nejsou velké, motivace velká je. Hráčům připomínám, že obléct dres Plzně je dnes závazek. To, co se tu vybudovalo, mám na mysli i slušné jméno v zahraničí, toho si hráči musí vážit," uvedl Krejčí.

Nakolik ještě věříte v postup?

Na výlet jsme do Minsku určitě nepřijeli. Zápasy v pohárech jsou pro nás svátkem, makáme kvůli nim celý rok, takže i když je šance na postup minimální, chceme se důstojně rozloučit s Evropskou ligou a uhrát v závěrečných dvou utkáních co nejvíce bodů.

K udržení naděje potřebujete nejen zvítězit s Minskem, nýbrž i vítězství Rapidu ve Villarrealu. Je to podle vás reálné?

Rapid zatím zvládl všechny zápasy ve skupině, nicméně Villarreal je doma velice silný. Rapid bude mít těžké, aby vyhrál. Ale všechno je možné.

Stále vás porážky s Rapidem mrzí?

Ten dvojzápas jsme prostě nezvládli. Měli jsme zrovna období, kdy se někteří hráči vraceli po zranění, a forma nebyla ideální. Měli jsme své problémy. Teď jsme zase o kus dál a věřím tomu, že hráči, co dostanou příležitost, to zvládnou.

Zamícháte sestavou oproti sobotnímu ligovému duelu s Mladou Boleslaví?

Něco se mi v hlavě honí a je možné, že tam změny budou, protože nás čeká hodně nabitý program. Během dvou týdnů hrajeme v Jablonci, v poháru s Brnem, doma přivítáme Duklu a končíme s Villarrealem. Je možné, že nějakou změnu udělám.

Dostanou znovu šanci mladí obránci Matějů a Baránek?

Všechno je možné, ještě se na to vyspím. Sestavu se ale nejdříve dozvědí kluci.

Jaký soupeř na vás čeká? Podle běloruských médií je Dinamo jedním z nejslabších mužstev v Evropské lize...

Já to tak rozhodně nevidím. Už v domácím prostředí jsme se přesvědčili, že to proti Dinamu není nic snadného, i když jsme duel zvládli vítězně. Jak s Rapidem tak s Villarrealem byli doma nepříjemní, s Rapidem šli za stavu nula nula sami na bránu Běčirajem a v závěru trefili tyčku. Villarreal utkání otáčel až v poslední čtvrthodině. Doma jsou určitě nebezpeční.

Jak dopadne čtvrteční zápas Evropské ligy mezi Minskem a Plzní?
Vyhraje Dinamo
21,9 %
Utkání skončí nerozhodně
10,8 %
Zvítězí Viktoria
67,3 %
Celkem hlasovalo 3639 čtenářů.

Reklama

Související témata: