Hlavní obsah

Doufám, že mají v Borisově dobré trávníkáře, věří Kolář před duelem s Minskem

Robert Neumann (Minsk)Sport.czPrávo

Přestože šanci na postup do jarní fáze Evropské ligy téměř ztratili, motivaci pro zbývající dva zápasy ve skupině (dnes v Bělorusku s Dinamem Minsk, 10. prosince doma s Villarrealem) mají fotbalisté Plzně i tak velkou. „Hrajeme za Viktorku, za sebe, ale i za celý český fotbal, aby měl co nejlepší koeficient,“ říká plzeňský záložník Daniel Kolář.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Obránce Rapidu Mario Sonnleitner (vlevo) a plzeňský záložník Daniel Kolář.

Článek

Na Bělorusko má Kolář příznivé vzpomínky. Před čtyřmi lety zde s Plzní porazili 1:0 mistrovský BATE Borisov. Tím si zajistili třetí místo ve skupině Ligy mistrů a zároveň účast v jarní fázi Evropské ligy.

„Vyhráli jsme, zůstali jsme v Evropě přes zimu. Vzpomínám na to rád," uvedl Kolář. K přezimování v pohárech má však nyní Viktoria daleko. Ke spáse jí nemusí stačit ani případný triumf s Minskem. Aby zůstala nadále ve hře o postup, potřebovala by navíc vítězství Rapidu ve Villarrealu. Tomu však Kolář příliš nevěří...

„Samozřejmě, Rapid vyhrát může. Ovšem jsem realista. Když jsem viděl Villarreal a Rapid, kvalita je přece jen větší na straně španělského týmu," uvedl Kolář. Zatímco v Synot lize se Viktoria vyšplhala už na první místo, na evropské scéně jí podzim nevychází podle představ. Bere zápas v Bělorusku i z pohledu, že si může napravit pohárový dojem?

Klíčové byly zápasy s Rapidem

„Pokud postoupíme ze skupiny, tak ano. Jenže my jsme chtěli vydržet přes zimu. Víme, že duel v Minsku rozhodující nebude, klíčové zápasy byly ty s Rapidem. Ve Vídni i doma jsme měli na to, abychom uhráli jiné výsledky, bohužel jsme to nezvládli. Co se dá dělat, je to život," podotkl Kolář.

Dnešní zápas s Minskem se bude hrát v Borisově, kde od loňska stojí moderní Aréna pro 13 tisíc diváků. Před dvěma dny však hostila utkání Ligy mistrů mezi BATE a Leverkusenem (1:1), na místě jsou tudíž obavy z kvality trávníku... „Netuším, jak bude hřiště vypadat, nicméně dva dny na regeneraci jsou podle mě málo. Doufám, že mají dobré trávníkáře," culil se Kolář.

Duel v Borisově začíná v 17 hodin českého času, přímý přenos vysílá Nova Sport, online reportáž sledujte na webu Sport.cz.

Reklama

Související témata: