Hlavní obsah

Minsk - Plzeň 1:0Je konec. Plzeň v Minsku prohrála a přišla o poslední naději na postup

MinutaMin. Tým Hráč Akce
90. Adamović 1 : 0
Záznam online reportáže

Borisov

Fotbalisté Viktorie Plzeň ve čtvrtečním utkání základní skupiny Evropské ligy prohráli v Bělorusku s Dinamem Minsk 0:1 a bez ohledu na výsledek jejich závěrečného duelu s Villarrealem v pohárové Evropě skončili. O jejich pádu rozhodla penalta v nastaveném čase, kterou Adamovič nejprve neproměnil, ale skóroval z následné dorážky. Viktoriáni na evropské scéně až doposud vždy přezimovali do jara.

Foto: Vasily Fedosenko, Reuters

Útočník Plzně Aidin Mahmutovič během utkání Evropské ligy proti Dinamu Minsk.

Článek
Fotogalerie

Směrem k postupovým nadějím však byli viktoriáni už před utkáním spíše skeptičtí. Trenér Karel Krejčí avizoval, že pro jeho tým je nyní prioritou Synot liga. Některé opory v čele s nejlepším kanonýrem podzimu Ďurišem proto pošetřil na pondělní šlágr s Jabloncem. Na trávníku se objevil například záložník Kučera, po delší době i útočník Mahmutovič. Po pauze se vrátil do sestavy také kapitán Procházka.

Do hlediště si kvůli několikastupňovému mrazu nenašlo cestu příliš fanoušků. V ochozech bylo možná více vojáků, kteří zaplnili dva z rohů Arény, než klasických diváků. Dohromady však byli solidně slyšet.

Jako první v utkání zahrozili Západočeši: centr Mahmutoviče, který pláchl obraně, však volného Kopice nenašel. Vzápětí prolétl ostrý centr celým pokutovým územním hostů, skončil těsně vedle levé tyče Bolkovy branky.

Mahmutovičův gól sudí neuznali

Míč měli v držení více viktoriáni, kteří v 23. minutě Mahmutovičem rozvlnili síť. Gól však pro ofsajdové postavení bosenského útočníka neplatil. O tři minuty později si sběhl za plzeňskou obranu Bečiraj, Bolek mu však výtečně zmenšil a nedovolil mu skórovat.

Krátce před přestávkou připravil solidní palebnou pozici pro Koláře hlavičkou Kopic, záložník Viktorie ale namísto střely nepřesně přihrál.

V 52. minutě po brejku v pádu výtečně přistrčil Mahmutovič nabíhajícímu Kovaříkovi, hostující lavička už zvedala ruce nad hlavy, Kovařík však odkrytou branku přestřelil!

V 66. minutě se po povedené kolmici hnal na Bolka Bečiraj, míč poslal podél něho do sítě. Asistent rozhodčího však odmával ofsajd, branka neplatila.

Obě mužstva se až do posledních vteřin snažila o vítězný gól. Ten přišel v nastavení ze strany domácích, kteří už v té době hráli bez vyloučeného Veretila. Po faulu Baránka nařídil hlavní sudí pokutový kop, který Adamovič nadvakrát se štěstím proměnil.

Utkání 5. kola skupiny E Evropské ligy:
Dinamo Minsk - Viktoria Plzeň 1:0 (0:0)
Branka: 90.+2 Adamovič. Rozhodčí: Valjič - Ibrisimbegovič, Beljo (všichni Bosna a Hercegovina). ŽK: Korzun, Veretilo - Kolář, Limberský, Baránek. ČK: 90. Veretilo. Diváci: 4000.
Minsk: Gutor - Běgunov, Politevič, Bangura, Veretilo - Rassadkin (76. Adamovič), Korytko, Premudrov, Korzun (66. El Munir) - Udodji, Bečiraj. Trenér: Rašovič.
Plzeň: Bolek - Matějů, Baránek, Procházka, Limberský - Hrošovský, Kučera - Kopic (72. Rajtoral), Kolář, Kovařík (83. Holenda) - Mahmutovič (63. Ďuriš). Trenér: K. Krejčí.

Reklama

Související témata: