Hlavní obsah

Plzeňští po dalším výbuchu v EL: Tohle se nám fakt povedlo

Robert Neumann (Borisov)Sport.czPrávo

Věděli, že šance na postup do jarní fáze Evropské ligy je pouze minimální, čtvrtá porážka za sebou ve skupině však fotbalisty Plzně vůbec nepotěšila. „Když jsem přišel do kabiny, prohlásil jsem, že Evropská liga se nám fakt povedla. Samozřejmě myšleno ironicky,“ pravil smutně brankář Petr Bolek.

Foto: Vasily Fedosenko, Reuters

Plzeňský brankář Petr Bolek sice pokutový kop Nenada Adamoviče vyrazil, ale následnou dorážku hráče Dinama Minsk už zachytit nemohl.

Článek
Fotogalerie

Od kouče Krejčího dostal šanci namísto jedničky Matúše Kozáčika. Až do klíčové penalty v nastavení řešil jedinou složitou situaci, kdy v první půli zlikvidoval šanci Bečiraje, který se před ním sám zjevil.

„Nechci být negativní, ale když si vezmu naše šance dopředu, tak jejich gólman tolik práce také neměl. A my úplně neuvěřitelně dostaneme gól v nastaveném čase, kdy hrajeme přesilovku. A naší velkou příležitost zahodíme," narážel Bolek na tutovku Jana Kovaříka, který překopl odkrytou branku.

Kovařík zpytoval svědomí

„Bohužel jsem selhal. Není to moje silná stránka, ale tohle se musí proměňovat. Mahmutovič mi to dával mezi beky, přikopnul mi míč a já to přestřelil. Je to škoda, protože Minsk měl snad jednu šanci za celý zápas," sypal si popel na hlavu Kovařík. Byla to však jediná příležitost, kterou si hosté ve spoře zaplněné Aréně v Borisově vytvořili.

„Měli jsme nahoře hrozně málo hráčů. Kombinovali jsme, ale nedostávali jsme se vůbec do vápna, odkud se dávají góly," pověděl Kovařík. „Herně jsme sice byli lepší, měli jsme větší držení míče, na to se ale nehraje. To, že jsme dostali na konci gól, je pech, který jsme si zasloužili.," doplnil Bolek.

Podle něj si Plzeň uzavřela cestu play off už v dvojutkání s Rapidem. „Teď jsme sice na výhru měli, ale nevyšlo to. Byla to z naší strany menší katastrofa," uzavřel gólman.

Reklama

Související témata: