Hlavní obsah

Je to smutný příběh na závěr, postoupit jsme si nezasloužili, uznal plzeňský kouč Krejčí

Borisov

Mísil se v něm smutek s velkým zklamáním. Ani ne tak kvůli tomu, že Plzeň definitivně ztratila šanci na postup ze skupiny Evropské ligy, to bylo totiž téměř jisté už před čtvrtečním duelem v Bělorusku, nýbrž kvůli způsobu, jakým Viktoria s Dinamem Minsk prohrála (0:1). „Tu hrubku v nastavení v rozehrávce, po které byla penalta, si vůbec nedovedu vysvětlit,“ zlobil se trenér Viktorie Karel Krejčí.

Foto: Sergei Grits, ČTK/AP

Zklamaní fotbalisté Plzně (zleva) Tomáš Kučera, Jan Baránek, Daniel Kolář a Jan Holenda po porážce s Dinamem Minsk v Evropské lize.

Článek
Fotogalerie

Byla porážka s Minskem dovršením neúspěšného podzimu v evropských pohárech?

Asi máte pravdu. Ta prohra mrzí hodně. Měli jsme herní převahu, ale bohužel jsme si nevytvořili skoro žádnou gólovou šanci, spíš to byl postupný útok. Do zahuštěné obrany soupeře jsme se nedokázali prosadit, v největší šanci pak zklamal Honza Kovařík. Asi jsme urazili fotbalové štěstí, potom přišla ta penalta. Je to smutný příběh na závěr, postoupit jsme si nezasloužili.

Jste zklamaný z výkonu?

Nechci říct, že by to byl z naší strany nějaký výbuch. Zklamalo mě, že jsme neměli kvalitu v útočné fázi. Kombinovali jsme dvacet metrů od branky, chyběla nám odvaha. Byl to zápas, který kdybychom hráli do rána, gól bychom stejně nevstřelili.

Oproti posledním utkáním v lize jste udělal několik změn v sestavě. Nevěřili jste už v postup?

Nechci říct, že bychom nevěřili. Ty kluky vidím každý den na tréninku, pracují slušně, šanci si zasloužili. Bolka, Kučeru nebo Mahmutoviče jsem chtěl vidět i na této úrovni.

Jak jste byl spokojený s výkony mladíků Matějů a Kučery?

Výkony Matějů jsem mile překvapený. Opět to zvládl. Po Ostravě, kde překvapil, má nadále mojí důvěru. Má na to pohybově, taktické věci spolu probíráme u videa. Co se týká Kučery, ten na podzim příliš ostrých zápasů nehrál. Myslím, že se zapojoval do kombinace, ale při působení v Jihlavě se dostával také do koncovky. Představoval bych si, aby do ní chodil víc. Má to těžké, na jeho postu nastupují reprezentanti. Určitě nezklamal.

Je nasnadě, že nyní je pro Plzeň jednoznačnou prioritou liga...

Přesně tak. Podařila se nám nějaká série, dostali jsme se na první příčku, kde chceme vydržet. V Evropě jsme chtěli pokračovat, rozehráli jsme skupinu výhrou, ale pak se to vyvíjelo, jak se to vyvíjelo. Narazili jsme na kvalitu Villarrealu i Rapidu, který v době našich zápasů měl výbornou formu. Ty duely s ním jsme nezvládli. Porážka v Minsku mě mrzí také, myslím, že to byla hloupá porážka. Prohrát jsme neměli.

Plzeň v Evropě přezimovala až doposud každý rok, teď poprvé ne. Ukázal vám podzim, že je třeba posílit?

Uvidíme, tyto analýzy nebudu dělat bezprostředně po utkání. Je třeba si v klidu všechno rozebrat. Času je dostatek.

Reklama

Související témata: