Hlavní obsah

Trenér neříkal, že bych byl z nouze ctnost, usmíval se navrátilec Vácha

Praha

Po třech měsících si Lukáš Vácha zase zahrál a naskočil hned do důležitého duelu Evropské ligy. Proti Tripolisu (1:0) podal velmi dobrý výkon, který ocenil i kouč Ščasný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Středopolař Sparty Lukáš Vácha.

Článek
Fotogalerie

Jaký byl návrat po třech měsících, věřil jste, že vydržíte celé utkání?

Bylo to náročné, ale byl jsem připravený, už v Liberci jsem mohl nastoupit. Byl jsem rád, že jsem do toho zápasového kolotoče mohl zase naskočit. Je lepší do toho vletět rovnýma nohama, než vymýšlet nějaké obstrukce okolo. Nastoupil jsem tři měsíce od operace kolena. Jsem rád, že jsem vydržel devadesát minut a dohrál zdravý.

Nešel jste na hřiště, protože chyběli vykartovaní Matějovský s Jiráčkem?

Trenér mi neříkal, že bych byl z nouze ctnost...

Měl jste přeci jenom v utkání nějaký krizový moment?

Vyloženě krizový ne. Motivovalo mě, že jsem dlouho nehrál. Strašně jsem se na zápas těšil. Cítil jsem se dobře připravený, ale nebudu zastírat, že jsem toho měl na konci plný brejle. Vím, že to ode mě nebyla žádná hitparáda. Snažil jsem se hrát jednoduše, abych pomohl týmu a udrželi jsme postup. To se povedlo. Kluci mi také hodně pomohli.

Zapadnul jste do týmu rychle?

Snad jsem na ty tři měsíce nezapomněl hrát fotbal (úsměv). Záleželo, jak na tom budu fyzicky. Nepouštěl jsem se do žádných velkých akcí a zvládnul jsem to. Ale nechci mluvit o sobě. My jsme vyhráli zaslouženě jako tým a postoupili ze skupiny.

Ve druhé půli to ale byly nervy.

Nebyl to nijak oslňující fotbal, to je fakt. Už v první půli jsme si vytvořili několik šancí, které jsme měli proměnit a skončilo by to třeba 3:0. Soupeř měl jednu šanci, když trefil tyč. Dohrávali jsme v deseti, bylo to náročné, bojovali jsme jeden za druhého a dokázali jsme postoupit.

Měli jste po vyloučení Krejčího strach, že vedení neudržíte?

Láďa říkal, že uklouzl, nechtěl faulovat, ale trefil ho. O červené nebylo pochyb. Moc minut do konce nechybělo. Věřili jsme, že to dotáhneme. Dobré je, že jsme postoupili po pěti zápasech a do Nikósie můžeme jet bez nervů... Nevíte, kolik je tam stupňů, jestli tam bude teplo?

Asi dvacet nad nulou...

Tak to bude na ty moje kolena dobrý (úsměv).

Věděli jste, jak hraje Schalke 04?

Až když to řekl hlasatel na konci. To už bylo jasné, že postupujeme.

Jak jste prožíval zápasy v době zranění?

Každý fotbalista je prožívá těžce, není to lehké období. Kluci ale odehráli se Schalke dobré duely. A kdybychom vyhráli ten první v Tripolisu, mohlo to být také jiné. Tam jsme byli jasně lepší. Ale dneska jsme postup stvrdili, to je podstatné.

Teď budete bojovat o místo v sestavě s Petrem Jiráčkem...

Já to neberu jako boj o místo v sestavě. My jsme jeden tým a nebereme to, že bojujeme navzájem o místo v sestavě. Konkurence je zdravá. Jiras odehrál dobré zápasy. Dneska jsem naskočil já místo něho. Uvidíme, jak to bude dál.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články