Hlavní obsah

Letenský Brumla zdomácněl mezi prominenty. Brabec podruhé v sestavě kola EL

Praha
Aktualizováno

Část sezóny strávil na lavičce náhradníků, po návratu na trávník se ovšem mladík s přezdívkou Brumla činí. Fotbalová Sparta má díky Jakubu Brabcovi znovu zastoupení v sestavě kola Evropské ligy na oficiálních stránkách UEFA. Bývalý kapitán reprezentační jedenadvacítky se v ní poprvé ocitl již po výhře nad Nikósií. Mezi prominenty 5. kola soutěže je především za postupový gól v duelu s Asterasem (1:0), kterým posunul Spartu do jarní části soutěže.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Brabec oslavuje gól na 1:0 během utkání Evropské ligy proti Asterasu Tripolis.

Článek
Fotogalerie

Upejpal se. Přitom bylo dost pravděpodobné, že jako ústřední hrdina postupové partie by se mohl po třech kolech do ideální jedenáctky Evropské ligy zase vrátit.

„To si nepřipouštím. Jsem rád za každý zápas, natož gól. Byl by to bonus, ale nedělá fotbalistu fotbalistou. Jen výkon na hřišti," konstatoval Jakub Brabec, když vyšel z rozjásané šatny.

Pozornosti poroty však opravdu neunikl. Dva zástupce má v jedenáctce týdne jen Sporting Lisabon, dalších devět klubů dodalo po jednom hráči. Díky Brabcovi i postup slavící Sparta.

Sestava 5. kola Evropské ligy podle UEFA:
Dykan (Krasnodar) - Brabec (Sparta), Chiriches (Neapol), Mbodji (Anderlecht) - Martins (Sporting Lisabon), Sané (Schalke), Candreva (Lazio Řím), Bernardeschi (Fiorentina) - Montero (Sporting Lisabon), Aduriz (Bilbao), Cenk Tosun (Besiktas Istanbul).

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen