Hlavní obsah

Doma Sparta utekla z lopaty Pardubicím, v Evropě vyhlíží Liverpool. A Liberec s ní

Praha

Na třech frontách budou na jaře pokračovat fotbalisté Sparty. A pokud příští týden porazí Marseille, bude je následovat také Liberec. Paradoxem letenského týmu je, že v domácím poháru sotva přelezl přes druholigové Pardubice. A v Evropské lize se mu rýsuje atraktivní los třeba s Liverpoolem či Dortmundem. A třeba také s Arsenalem, pokud vypadne z Ligy mistrů. Stejné menu se v případě postupu může otevřít také Slovanu!

Foto: Phil Noble, Reuters

Hrr do Čech...? Milnerův Liverpool by byl pro české příznivce skutečnou lahůdkou.

Článek

Plzeň už je ze hry o postup venku. Hrát o něj bude ještě Liberec, musí však ve čtvrtek doma zdolat Marseille. Jen Sparta už má jistotu a může se tak rozhlížet, kdo by jí mohl pro první jarní vyřazovací kolo připadnout.

Letenští jsou ve skupině K druzí o dva body za Schalke, s nímž ještě na dálku svedou boj o první místo. Sparta hraje poslední zápas v Nikósii, německý tým končí v Tripolisu.

Při losu 14. prosince bude nasazeno dvanáct vítězů skupin Evropské ligy a čtyři týmy ze třetích míst skupin Ligy mistrů s nejlepší bilancí. Nenasazeno pak bude dvanáct mužstev z druhých míst Evropské ligy a čtyři týmy ze třetích míst skupin Ligy mistrů s horší bilancí.

Týmy nasazené podle aktuálního stavu skupin (soupeři pro Spartu, případně Liberec)
Z Ligy mistrů:
Kyjev
Eindhoven
Arsenal
Valencie
Z Evropské ligy:
Molde
Liverpool
Dortmund
Neapol
Villarreal
Braga
Lazio Řím
Besiktas Istanbul
Basilej
Tottenham
Schalke
Bilbao
Stav není konečný, obsazení týmů se může po závěrečných zápasech ve skupinách ještě změnit.

Zatím jen výhled podle stávající situace

Sestavení losovacích košů je tak samozřejmě čistě předběžné, pořadí v tabulkách se v posledním kole skupin LM i EL může ještě výrazně přesypat. Podívejme se však, jak by nasazení vypadalo za stávající situace, a vyjděme z předpokladu, že Sparta už zůstane druhá. Stejná nabídka by ostatně mohla zajímat také Liberec - Bragu už ve své skupině nepřeskočí, může se dostat nejvýš na druhou příčku před Marseille.

České týmy nemohou narazit na vítěze svých skupin, tedy Sparta na Schalke a Liberec na Bragu. Ostatní výběr je ovšem exkluzivní. Liverpool, Dortmund, Tottenham, Neapol, Lazio... A samozřejmě Čechův Arsenal, pokud nezvládne svoji záchrannou misi v Lize mistrů!

„Když nám zápasy se Schalke tak dobře vyšly, bral bych zase soupeře z Německa," usmál se sparťanský stoper Jakub Brabec, když svým gólem Asterasu jistil postup.

Takže Borussia Dortmund...?

Reklama

Související témata: