Hlavní obsah

Jarmil věří, že jej fandové Liberce nenechají ve štychu a při bitvě s Marseille bude hořet tráva

Vylepoval kolem stadiónu letáky s programem fanzóny, kterou zorganizoval. Pak si pár desítek minut před duelem se Slavií dal rychle jedno pivo, na pozdrav si plácnul s útočníkem Josefem Šuralem a spěchal na tribunu. Ladislav Hampl, alias Jarmil Hubáček ze seriálu a filmu Okresní přebor, je coby patriot pravidelným hostem na zápasech fotbalového Liberce. Chybět nebude ani při čtvrteční bitvě Slovanu o postup do jarní fáze Evropské ligy, k němuž Severočeši potřebuji pokořit Marseille.

Pozvánka na zápas Liberce s Marseille

 
Článek
Fotogalerie

Pozvánka na zápas Liberce s Marseille

V modrém dresu s třináctkou na zádech a jmenovkou Jarmil vyráží i na stadióny protivníků. A právě při výjezdu do Groningenu za listopadovým utkáním Evropské ligy jej uchvátila fanzóna připravená místním klubem v srdci nizozemského města pro příznivce domácího i libereckého klubu. Podobnou se rozhodl připravit i před čtvrtečním vyvrcholením skupiny F, v němž bude Slovan bojovat s Marseille o postup do jarní fáze soutěže.

„Věřím, že všichni ukážeme modrobílé srdce a bude plný stadión, který kluky dožene k exkluzivnímu, jedinečnému výkonu. Bude to těžké. Když kluci nechají na hřišti vše a bude hořet tráva, kousneme jakýkoliv výsledek," říká Hampl.

Aby fanoušky v mrazivém počasí řádně nažhavil, zorganizoval pro ně na Nerudově náměstí jedinečný program. Od dvanácti do půl třetí poběží na velkoplošné obrazovce sestřihy zajímavých momentů Liberce v pohárové Evropě od duelu s IFK Norrköping na podzim 2000. Chybět nebude hudební doprovod. Fanoušky čekají vzkazy borců jako Jankulovski, Trojan, Panenka či Dobiáš směrem k bitvě s Marseille. Pak proběhne autogramiáda hráčů Slovanu, kteří naskočili do duelů s Liverpoolem v Poháru UEFA. „Nápad jsem s několika kamarády nosil v hlavě dlouho. Teď jsme se společně s Luďkem Zelenkou, Janem Gamprem a několika dalšími kamarády rozhodli řeči od piva zrealizovat," vykládá s úsměvem Hampl.

„Základní myšlenkou je posunout úroveň fanouškovství. V Liberci nikdy podobná akce nebyla. A všichni si uvědomujeme, jak je složité příznivce Slovanu rozhýbat. Proto jsme se snažili udělat program, který lidi přitáhne," vypravuje Hampl, jenž bude společně s hercem Leošem Nohou alias Ádou Větvičkou z Okresního přeboru moderovat hlavní program od patnácté do sedmnácté hodiny.

Hampl myšlenku od piva dokázal zrealizovat díky vlastnímu nasazení, kdy strávil hodiny telefonováním a rozesíláním emailů, sám na úřadech vyřizoval potřebná povolení. „Ohromně vyšlo vstříc město, jemuž patří obrovské poděkování. A klíčovou roli sehrál Slovan, který je prakticky pořadatelem. Já jen díky určité popularitě a relativně snadnější komunikaci propojil mosty," odmítá si Hampl přisvojovat zásluhy za počin na liberecké poměry nevídaný. „Jdu ksichtem napřed. Mám určité obavy," přiznává Hampl při představě akce pořádané ve všední prosincový den. „Ale myslím, že je důležité dát lidem tu možnost do fanzóny jít. Snad mě fanoušci nenechají padnout a náměstí bude praskat pod náporem příznivců," doufá Hampl.

Lidé se mohou těšit třeba na vystoupení zpěváka Jakuba Děkana, rovněž libereckého patriota. V rámci prezentace Spolku 28, který zajišťuje finance pro léčbu fotbalisty Mariána Čišovského trpícího nemocí ASL, budou k vidění kopačky slavného kanonýra Paula Pogby, Pavla Nedvěda a dalších fotbalových velikánů. „Lákadel je spousta. Věřím, že se fandové Liberce probudí," přeje si Hampl a doufá, že pod tíhou vyčerpaní a stresu nepřijde o bitvu s Marseille. „Přinejhorším si na stadiónu zdřímnu. Postupové oslavy by mě určitě probrali," culí se Jarmil.

Ladislav Hampl
Narodil se 14. července 1981 v Liberci. Absolvoval liberecké gymnázium, po maturitě se rozhodl pro studium na pražském DAMU. Působil v divadlech Rokoko a Na Vinohradech. Od září 2004 je členem Divadla Na Zábradlí.
Je velkým fanouškem fotbalového Liberce, sám nastupuje v rámci charitativních projektů k zápasům za Real Top Praha. Do povědomí fanoušků nevyhledávajících divadelní svět se dostal v roli Jarmila Hubáčka v seriálu Okresní přebor.
Porazí Liberec doma Marseille a postoupí do jarní vyřazovací části Evropské ligy?
Ano
66,8 %
Ne
33,2 %
Celkem hlasovalo 5250 čtenářů.

Reklama

Související témata: