Hlavní obsah

Opustilo nás štěstí, které se nás předtím drželo, vysvětloval předčasný konec kapitán Kolář

Plzeň

Sám dobře věděl, že jeho mužstvo mělo na víc. V posledním zápase základní skupiny Evropské ligy s Villarrealem, stejně jako při podzimní tažení pohárovou Evropou. „Jenže štěstí, které nás provázelo v předchozích sezónách, se tentokrát od nás odvrátilo. V kvalifikaci o Ligu mistrů, kdy jsme v zápase s Tel Avivem ještě v 89. minutě postupovali, stejně jako v posledním střetnutí s Villarrealem, kdy jsme ještě v 93. minutě vedli a nakonec jen remizovali,“ posteskl si plzeňský kapitán Daniel Kolář při loučení s evropskou pohárovou scénou.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Daniel Kolář z Plzně se raduje z gólu proti Villarrealu..

Článek

Plzeň byla v posledních letech navyklá, že ze základní skupiny pravidelně postupovala a na jaře dál v pohárové Evropě účinkovala. Letošní sezóna ovšem tuto tradici porušila, neboť český mistr skončil své putování už na podzim. A to přesto, že klubové vedení v čele s majitelem Tomášem Paclíkem postavilo před mužstvo jasný cíl - hrát na evropské scéně i na jaře.

Postupovat je rok od roku těžší

„Vedení očekává, že když se nám v pohárové Evropě dařilo po pět let, bude se nám dařit stále. Že postupovat budeme i šestým, sedmým, osmým rokem... I fanoušci si na to zvykli, i když svátkem by mělo být už to, že se na evropské scéně někam dostaneme. Rok od roku je to těžší, o čemž nás letošní sezóna přesvědčila," připomínal Kolář po remízové partii se španělským protivníkem, která završila plzeňské pohárové putování.

Pochopitelně že předčasný konec už ve skupině Evropské ligy bude mít dopad na plzeňský kádr i sestavu. Už ho vlastně má, neboť trenér Krejčí sáhl do základního a po několik sezón de facto stabilního složení týmu a začal dávat příležitost mladým hráčům, kteří by měli navázat na úspěchy sezón předchozích. V kuloárech se dokonce spekuluje o ochodech některý starších plzeňských fotbalistů, přičemž nejčastěji se skloňuje jméno Václava Procházky.

Kapitán neodepisuje nikoho

„Já jsem tady od toho, abych hrál fotbal, na vedení pak je, aby si vyhodnotilo a určilo, s kým chce v budoucnu hrát," nechtěl se kapitán Kolář příliš pouštět do debat na podobné téma.

„Zatím, nevím nic o tom, že by Venca Procházka odcházel, ale i přestupy a odchody k fotbalu patří. Nikdo z nás nemůže čekat, že bude v jednom klubu dvacet let. Ale i kluci, kteří byli zvyklí pravidelně nastupovat a teď sedí mezi náihradníky, mají pořád své fotbalové kvality, což ostatně mnohokrát potvrdili. Proto bych je rozhodně neodepisoval."

Kolář nastupující v současnosti s kapitánskou páskou, kterou převzal po Procházkovi, jenž ji v průběhu podzimní sezóny přebíral zase po Limberském, je navíc přesvědčen, že jeho Plzeň má pořád svou vnitřní sílu a tudíž i budoucnost.

„V utkání s Villarrealem jsme to podle mého potvrdili, protože i s týmem, který hraje o špici španělské ligy, jsme sehráli vyrovnanou partii. A mohli jsme ji i vyhrát, protože k vítězství jsme měli hodně blízko. Chyba byla v nás. Věděli jsme, že běží už třetí minuta nastavení, takže jsme se hodně zatáhli a čekali na konec. Nemyslím, že by nás o výhru připravila nekoncentrovanost, bylo to právě naopak. Jenže čím víc se člověk snaží neudělat chybu, tím snáz se jí dopustí. A Villarreal má takovou kvalitu, že většinou každou vytvořenou šanci využije, což potvrdil i proti nám," povzdechl si zklamaný plzeňský kapitán Daniel Kolář, i když i remízu se španělským protivníkem považoval za hodně cennou.

Reklama

Související témata: