Hlavní obsah

Lepší než Neapol, věří Brabec, že Letenští mohou s nepříjemným sokem uspět

Praha

Býky z Krasnodaru berou s respektem. Kdo v základní skupině Evropské ligy trumfne i Borussii Dortmund, napíše si samozřejmě nejlepší možnou vizitku. Přesto fotbalisté pražské Sparty věří, že by první jarní kolo play off nemuselo být jejich konečnou. Přáli si přece Manchester United či Liverpool. A aby si s některým z gigantů mohli ještě zahrát, budou muset aktuálně pátý tým ruské ligy vyřadit...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Brabec jásá! Právě zvýšil na 2:0 proti kyperské Nikósii.

Článek
Fotogalerie

Žádné exkluzivní zápasní adresy. Los v Nyonu poslal Spartu do Krasnodaru.

„Nepříjemný a kvalitní soupeř," zní téměř unisono v reakcích na verdikt ze Švýcarska.

„Podle prvních informací mají mužstvo složené z hráčů, kteří prošli největšími ruskými kluby jako Zenit či Spartak, a stejně jako v dalších ruských týmech tam působí i Portugalci a Brazilci. Před samotnými zápasy nechci naše mužstva srovnávat, to není dost dobře možné. Budeme se však snažit být připravení co nejlépe," ujišťuje na sparťanském webu trenér Zdeněk Ščasný.

V osudí čekali ještě těžší soupeři

Krasnodar na druhou stranu není losem, který by Letenské již předem vyřazoval. V osudí čekali ještě mnohem náročnější soupeři.

„Bylo mi jasné, že soupeř v dalším kole bude obtížný, ať už to bude kdokoliv. Nebude to jednoduché, ale na druhou stranu, co se týče postupu, myslím, že Krasnodar je pro nás je hratelnější než třeba Neapol," poukazuje mladý stoper Jakub Brabec.

„Šance na postup je asi větší, než kdybychom dostali například United. Ovšem skutečnost, že to není nikterak věhlasný tým, ještě neznamená, že nemají kvalitní kádr," reaguje reprezentační záložník Lukáš Vácha.

Remíza z přípravy je inspirací

Pamětníci v kabině si hned vybavili, jak Sparta loni v únoru na herním soustředění ve Španělsku s Krasnodarem remizovala 1:1. Ze současného kádru nastoupilo deset sparťanů, Brabec odehrál celý zápas, Vácha první poločas.

„Náš vzájemný zápas si pamatuji, myslím, že jsme v něm nepodali špatný výkon," vzpomíná Brabec.

„Matně si je vybavuji. Samozřejmě tuším, že mají nějakou finanční základnu, a tak se v Rusku často hráči mění. Netroufnu si říct, jak moc si je jejich tým podobný," doplňuje Vácha.

Který tým postoupí do osmifinále Evropské ligy?
Sparta
63,8 %
Krasnodar
36,2 %
Celkem hlasovalo 16225 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články