Hlavní obsah

Máme dobrý los! Krasnodar je se Spartou spokojený

Krasnodar

Rusko je v pohárové sezóně fotbalistům pražské Sparty souzené. Ve třetím předkole Ligy mistrů vypadli s CSKA Moskva. A když postoupili do jarní části Evropské ligy, čeká je tam FC Krasnodar. A už se na českého soupeře těší. „Nebudu se vykrucovat. Pro nás to je dobrý los, dává nám reálnou šanci postoupit do osmifinále,“ má jasno Andreas Granqvist, švédský obránce a kapitán týmu.

Foto: Sport.cz

Andreas Granqvist (s páskou), švédský kapitán FC Krasnodar, je se Spartou spokojený.

Článek
Fotogalerie

Trochu diplomacie zachovávají, jinak je ovšem znát, že Spartu v Krasnodaru za soupeře vítají. Ruský tým cítí velkou šanci na postup.

„Neznamená to, že jsme dostali slabého protivníka. Jsem si jistý, že oba zápasy se Spartou budou velmi zajímavé. Musíme vynaložit veškeré úsilí, aby skončily pozitivním výsledkem pro nás," avizuje švédský kapitán Andreas Granqvist.

Trenér: Není to nejhorší...

„Není to pro nás nejhorší los," přidává spokojený trenér Oleg Kononov. „Pozitivní pro nás je, že Sparta stejně jako my bude mít dlouhou zimní přestávku. Bude tak záležet na tom, který tým se lépe připraví. Z minulých soustředění se navzájem známe. To ovšem šlo o přátelské zápasy, které se s pohárovými nedají srovnávat," pokračuje běloruský kouč ve službách Krasnodaru.

„Od našeho posledního vzájemného zápasu se kádr soupeře výrazně změnil. Spartu rozhodně nemůžeme podcenit, mám k ní respekt. Zvláště když jsem viděl, jak dobře hrála v předkole Ligy mistrů s CSKA. Čeká nás opravdu těžké dvojutkání," poukazuje Kononov.

V osudí byli větší strašáci

„Upřímně říkám, že los k nám byl milosrdný. Hlavně když si uvědomíme, jaké soupeře jsme mohli dostat a jaké dvojice los proti sobě svedl... Se Spartou se dá hrát, tým z Prahy můžeme vyřadit," pochvaluje si obránce Vitalij Kalešin. „Žádné podcenění ovšem není na místě. České kluby už v pohárech nejednou překvapily. V přípravě jsme dokázali Spartu přehrát, ale to pro pohárové zápasy nic neznamená. Oba budou těžké," avizuje Kalešin.

„Sparta hrála ve svojí skupině velmi dobře. Přesto jsem optimista a jsem přesvědčený, že v případě plné koncentrace je v našich silách postoupit dál," ujišťuje uruguayský záložník Mauricio Pereira.

Postoupí do osmifinále Evropské ligy Sparta, nebo Krasnodar?
Sparta
68,6 %
Krasnodar
31,4 %
Celkem hlasovalo 13434 čtenářů.

Reklama

Související témata: