Hlavní obsah

Liberec doplácí na nedisciplinovanost diváků. Jejich nekázeň přijde Slovan draho

Čtvrteční zápas Evropské ligy mezi fotbalisty Liberce a Marseille bude mít dohru u disciplinárních orgánů UEFA. Podještědský klub tak pravděpodobně nemine další vysoká pokuta!

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zápas Liberce s Marseille v Evropské lize sledovaly na stadiónu U Nisy zaplněné tribuny.

Článek

Čtvrteční domácí zápas s Marseille byl pro Slovan vyvrcholením nezapomenutelného pohárového podzimu a vedení klubu chce všem fanouškům, kteří dorazili, poděkovat, že se mohl odehrát před úžasnou kulisou vyprodaného stadiónu.

"Zároveň bychom se chtěli omluvit všem, kteří se do hlediště dostali až v průběhu prvního poločasu. Do budoucna se budeme snažit o organizační i technická vylepšení, která napomohou tomu, aby se riziko opakování podobné situace, zejména u hlavního vchodu na stadión, minimalizovalo. Přesto můžeme všem doporučit, aby na utkání, kdy se čeká vyšší návštěva, přicházeli s dostatečným časovým předstihem," uvedl libereckých klub na svých oficiálních internetových stránkách.

Po domácím utkání s Groningenem museli Liberečtí zaplatit pokutu ve výši 7000 eur, jejímž důvodem bylo vhazování kelímků s nápoji směrem k rozhodčím při jejich odchodu ze hřiště. Z tohoto důvodu musel klub pořídit nový výsuvný tunel, který by měl podobným situacím předcházet.

Slovanu hrozí po duelu s Marseille další pokuta

Libereckým však hrozí další finanční postihl. Při duelu proti Marseille se totiž k podobným výstupům uchýlili někteří fanoušci na Severní tribuně. Delegát jejich jednání zaznamenal a lze tak očekávat, že klub nemine pokuta minimálně ve stejné výši jako posledně a bude tak například nákladnější než výroba vánočních čepiček, které se při Marseille rozdávaly jako vánoční dárek.

Slovan momentálně vyhodnocuje kamerové záznamy a v případě identifikace plánuje vymáhání pokuty na jedincích, kteří ji svým nepřípustným jednáním způsobili.

"Apelujeme na všechny naše rozumné příznivce, aby podobným jednáním neškodili vlastnímu klubu. Nemalé sumy, které za podobné jednání zaplatíme, bychom jistě využili lépe, například na vylepšení technického zázemí stadiónu a pohodlí jeho návštěvníků," uvedl Slovan na svém webu.

Reklama

Související témata: