Hlavní obsah

Kouč Krasnodaru: Dojít co nejdál? To není žádný cíl. My chceme Evropskou ligu vyhrát!

Marbella

Během necelých dvou dnů se fotbalisté pražské Sparty a ruského Krasnodaru sešli v Andalusii. Zatímco Letenští ve čtvrtek ráno vyrazili domů, Býci setrvají na soustředění ve Španělsku až do odletu do Prahy. Sparta musí počítat s tím, že v úvodním jarním kole Evropské ligy narazí na více než ambiciózního soupeře. Trenér Oleg Kononov v rozhovoru pro server sportbox.ru vyhlásil, že Krasnodar chce evropský pohár číslo dvě vyhrát! V příští sezóně už si Býci brousí zuby na postup do Ligy mistrů...

Foto: Sport.cz

Oleg Kononov, trenér Krasnodaru.

Článek
Fotogalerie

Příprava Krasnodaru v Marbelle

Soustředění Krasnodaru v Abú Zabí

Blíží se vyřazovací část Evropské ligy. S jakými ambicemi do ní vstoupíte?

Nebudu říkat, že chceme dojít co nejdál. To přece není žádný cíl. My chceme Evropskou ligu vyhrát!

Jenže islandský stoper Ragnar Sigurdsson v jednom rozhovoru řekl, že prioritou Krasnodaru bude ruská liga.

Je pro nás samozřejmě také velmi důležitá. Na umístění v ní závisí, v jaké evropské soutěži se příští sezónu objevíme. A pokud jde o poháry, chceme udělat krok kupředu.

Krasnodar remizoval s týmem, který Slavia smázla
Povzbudivý výsledek pro Spartu. Fotbalisté Krasnodaru ve svém prvním utkání na soustředění ve španělské Marbelle jen remizovali 1:1 s polským Lechem Poznaň, který tam přitom Slavia v pondělí vcelku hladce přehrála 3:1. Jediný gól Býků vstřelil Brazilec Ari, který se pak ještě do přestávky nechal vyloučit.
Přípravný zápas ve Španělsku:
FC Krasnodar - Lech Poznaň 1:1 (1:1)
Branky: 41. Ari - 20. Jevtič. ČK: 45.+1 Ari.
Krasnodar: Dikan (60. Kricjuk) - Kalešin (60. Bystrov), Granqvist, Sigurdsson (60. Podberežkin), Torbinskij (60. Petrov) - Strandberg (46. Gazinskij), Achmedov (60. Markov), Pereyra (60. Joaozinho), Mamajev (60. Kaboré) - Smolov (60. Ebue), Ari (46. Wanderson).

Zatím tedy vše směřujete k 18. únoru, kdy nastoupíte k prvnímu zápasu na Spartě?

Ne, do toho se nenutíme. Zvolili jsme tradiční přípravu se dvěma soustředěními v zahraničí. Nejdřív ve Spojených arabských emirátech, teď ve Španělsku.

A v Praze už můžete být v optimální formě?

V absolutní ještě ne, ale k optimu už bychom tam měli být blízko.

Vaši pozorovatelé ve středu bedlivě sledovali přípravný duel Sparty s Dynamem Moskva (1:1). Co už o pražském soupeři víte?

Máme téměř všechny zápasy, které Sparta sehrála nejen v přípravě, ale také na podzim. Informací o soupeři máme víc než dost.

Vy sám jste Spartu na vlastní oči vidět nechtěl?

Trénink je v této fázi mnohem důležitější. Od asistentů mám dostatek informací, abychom hru soupeře analyzovali.

V zimě jste získali záložníka Podberežkina z Uralu a brankáře Kricjuka z Bragy. Jak se vám jeví?

Pokud jde o Podberežkina, v Emirátech jsem byl sám překvapen, jak rychle se do mužstva zapracoval. A Kricjukovi šlo angažmá v Portugalsku k duhu. Je to velmi kvalitní gólman, který se potřebuje rozchytat.

Jenže vzhledem k sankcím UEFA nemůžete posily dopsat na soupisku pro Evropskou ligu. Je to pro vás problém?

Pochopitelně jsme s nimi pro pohár počítali. Určitě by nám pomohli. Ale co se dá dělat. Čeká nás také hodně zápasů v ruské lize, na ni je budeme připravovat.

S dalšími posilami už v zimě nepočítáte?

Ne. Kádr je vyvážený, máme všechny hráče, které jsme chtěli.

V Kubani Krasnodar tento týden skončil Andrej Aršavin a objevila se informace, že by zkušený útočník mohl jít k vám. Ani o něj se nezajímáte...?

Andrej je skvělý hráč, ale v tuto chvíli o něm nepřemýšlíme. Vždyť ani není jasné, jestli skončí, nebo ještě bude dál hrát fotbal.

Reklama

Související témata: