Hlavní obsah

Krasnodar - Spartak Moskva 2:1Býci nabírají formu, v bitvě o Ligu mistrů na nečisto zdolali ruského soka

Marbella

Pomalu se dostávají do formy a umějí otáčet zápasy. To jsou další signály, jež ze španělské Marbelly vyslali fotbalisté Krasnodaru směrem na Letnou. Soupeř pražské Sparty v Evropské lize porazil v dalším přípravném duelu Spartak Moskva 2:1. Býkům teď už zbývá jen páteční generálka s Anži Machačkala, příští úterý se pak přesunou rovnou do Prahy.

Foto: Sport.cz

Brazilec Wanderson rozhodl o výhře Krasnodaru nad Spartakem Moskva.

Článek

Dva ambiciózní ruské celky si ve Španělsku střihly takový duel o Ligu mistrů nanečisto. V ligové tabulce čtvrtý Spartak Moskva sousedí s pátým Krasnodarem a oba shodně ztrácejí jen čtyři body na druhou příčku, jež zaručuje kvalifikaci Ligy mistrů. A milionářská soutěž je pro oba rivaly velkým cílem.

Příští soupeř Sparty měl co dělat, po bezbrankovém poločase si švédský kapitán Granqvist dal vlastní gól. Býci však díky dvěma střídajícím žolíkům duel otočili. O vyrovnání se postaral Podberežkin, zimní posila z Uralu, která proti Spartě nemůže hrát. Vítězný gól si pak tři minuty před koncem připsal Brazilec Wanderson.

„Chlapci ještě nejsou v optimální formě, ale zlepšujeme se, takže můžu být spokojený. Máme k dobru generálku s Anži, zapracovat musíme na rychlosti kombinace nebo standardkách," vzkazuje do Prahy trenér Oleg Kononov.

Na Letné se bude Evropská liga hrát 18. února, odveta v Rusku o týden později 25. února.

Přípravný zápas ve Španělsku:
FC Krasnodar - Spartak Moskva 2:1 (0:0)
Branky: 76. Podberežkin, 87. Wanderson - 57. vlastní Granqvist.
Krasnodar: Kricjuk (63. Dikan) - Petrov (73. Torbinskij), Granqvist, Sigurdsson, Kalešin (73. Markov) - Gazinskij (73. Kaboré), Achmedov (73. Podberežkin), Pereyra (60. Joaozinho), Mamajev (73. Ebue) - Smolov (73. Bystrov), Ari (73. Wanderson).

Reklama

Související témata: