Hlavní obsah

Neskutečně vyspělý výkon, cení si Ščasný. K úplné spokojenosti chybí jen vyšší výhra

Praha

Základní pohárové přikázání splnili. Domácí zápas vyhráli a neinkasovali. Přesto fotbalisté pražské Sparty nejsou po vítězství 1:0 nad Krasnodarem tak úplně spokojení. „Výsledku si vážíme, ale měli jsme dát ještě druhý gól. Šance jsme na to měli,“ poukazuje záložník Lukáš Vácha. „Podali jsme neskutečně vyspělý výkon. K úplné spokojenosti mi opravdu chybí jen výraznější výsledek,“ shoduje se s ním trenér Zdeněk Ščasný po vydařeném vstupu do play off Evropské ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha (zleva): Ladislav Krejčí, David Bičík a Jakub Brabec oslavují vítězství nad Krasnodarem.

Článek
Fotogalerie

Do televizní kamery přiznal, že byl před zápasem nervózní až běda. A přesto právě nejmladší sparťan naplnil úsilí celého týmu vítězným gólem.

„Přibližně od úterý jsem tušil, že nastoupím. Snažil jsem se nepřipouštět si, že mě čeká zatím největší zápas, který jsem hrál. Během zápasu ze mě nervozita rychle spadla. Dostal jsem parádní balón od Bořka Dočkala a trefil se. Věřím, že i těsná výhra je do odvety dobrá. Venku taky dáme gól a postoupíme," culí se Lukáš Juliš.

Velkou sparťanskou pohárovou premiéru okusila zimní posila z Mladé Boleslavi. „Poprvé jsem hrál v systému na tři obránce, ale nebyla to pro mě až tak velká změna. Zase to bylo nahoru dolů. Vlítli jsme na ně a prakticky do ničeho je nepustili. Výhra 2:0 by byla hezčí, ale buďme pokorní," uvědomuje si Ondřej Zahustel.

Zatím zvládli jen první krok

Nejtěsnější výhra může být pro odvetu dost ošidná. Bude stačit na postup do osmifinále?

„Nechci se pouštět do prognóz. Teď mám před sebou hlavně nedělní ligový zápas s Mladou Boleslaví, až pak přijde na řadu odveta v Krasnodaru. Pořád je to jen první krok. Jak začal soupeř v závěru kombinovat, a nám ubývaly síly, přehrávali nás. Viděl jsem je v předchozích zápasech, a tak vím, čeho jsou schopní," upozorňuje Ščasný, že postup je ještě daleko.

Reklama

Související témata: