Hlavní obsah

Dánové šokovali Ďábly a tančili v šatně. Naštvaní fandové United hrubě nadávali

Jan ŠvandaSport.cz

Odehráli další zápas, po kterém jsou zklamání a rozčarovaní. Fotbalistům Manchesteru United tato sezóna vůbec nevychází, hra i výsledky věhlasného anglického klubu zůstávají za očekáváním. Fanoušci Rudých ďáblů museli ve čtvrtek večer spolknout další hořké sousto, vždyť jejich tým prohrál v úvodním duelu prvního kola play off Evropské ligy na hřišti dánského Midtjyllandu 1:2 a před odvetou na Old Trafford mají svěřenci trenéra Louise van Gaala o čem přemýšlet.

Fotbalisté Midtjyllandu slavili vítězství nad Manchesterem United

 
Článek

Rudí ďáblové se trápí, přitom do sezóny vstoupili slibně. Hravě zvládli postup z předkola do hlavní fáze Ligy mistrů, v Premier League se dokonce chvíli vyhřívali na prvním místě. Jenže počáteční radost postupně vyprchávala. Vyřazení z Ligového poháru, třetí příčka v základní skupině Champions League a předčasný konec v milionářské soutěži. Navíc propad ligovou tabulkou až na pátou příčku...

United jsou v těžké situaci. V Premier League ztrácejí na vedoucí Leicester už dvanáct bodů, na čtvrtou pozici zaručující start v příštím ročníku Ligy mistrů šest. Slavnému celku reálně hrozí, že podruhé za poslední tři roky bude v Champions League chybět.

Šanci mají United ještě na dvě trofeje. Vedle FA Cupu jsou ve hře i v Evropské lize. Pokud by jí vyhráli, zajistí si automaticky účast v Lize mistrů. Jenže po čtvrtečním vystoupení budou mít dost práce, aby zvládli první krok a postoupili do osmifinále.

Na hřišti dánského mistra, v jehož základní sestavě nechyběli čeští fotbalisté Václav Kadlec a Filip Novák, vedli po trefě Depaye. Jenže ještě do poločasu srovnal Sisto a obrat a senzaci dokonal v 77. minutě střídající Nigerijec Onachu. "Měli jsme s ním velké potíže. Dělal nám problémy. Je možné, že nastoupí i v odvetě, musíme se na něj lépe připravit, uvedl po utkání trenér United Louis van Gaal.

Van Gaala trápí marodka, zranil se i De Gea

Dánové se favorita nezalekli, nezlomil je ani obdržený gól. "Po deseti patnácti minutách hry jsme zápas kontrolovali. Vstřelili jsme gól, minutu před pauzou jsme ale inkasovali. Po změně stran soupeř vyhrával každý balón. Bylo to pro mě velkým zklamáním, protože tahle věc byla klíčem k úspěchu. Měli jsme spoustu zbytečných ztrát. Přesto jsme mohli skórovat, třeba Jesse Lingard hned dvakrát. Výsledek tak mohl být lepší. Stále ale máme šanci postoupit," řekl na oficiálních internetových stránkách klubu nizozemský kouč.

Tlak na jeho osobu po dalším nezdaru sílí. Fanoušci Rudých ďáblů jsou z porážek frustrovaní. Po závěrečném hvizdu skandovali: "Jsme podělaný srá..."

Van Gaal jejich rozladění chápe. "Když se podíváte na druhý poločas, mají možná pravdu," připustil zkušený trenér. "Fanoušci jsou zklamaní, stejně jako jsme zklamaní my. Jsem velmi vděčný fanouškům, kteří nás přijeli do Dánska podpořit. Chtějí vidět vítězství stejně jako my. Uděláme vše pro to, abychom na Old Trafford vyhráli a postoupili dál," doplnil Van Gaal, jenž v poslední době jen těžce lepí sestavu. Při rozcvičce se navíc zranila brankářská jednička David de Gea, kterého nahradil Sergio Romero.

"Není to jednoduché, když máte čtrnáct zraněných hráčů. Téměř každý týden musím udělat novou sestavu," povzdechl si Van Gaal.

Naopak v táboře Midtjyllandu bylo pořádně veselo. Vlci, jak se týmu týmu přezdívá, vznikli teprve v roce 1999 sloučením dvou rivalských mužstev Ikast a Herning. Klub s krátkou historií dosáhl loni na velký úspěch, když triumfoval v dánské lize. Oslavy mistrovského titulu byly samozřejmě bujaré, nejslavnější vítězství v historii klubu ale mělo teprve přijít. A přišlo ve čtvrtek večer! Hráči i fandové byli po utkání s United v euforii. Fotbalisté v kabině pod vlnou radosti předvedli povedené taneční kreace.

Do kulturní vložky se zapojili zejména střelci branek Pione Sisto, Paul Onuachu a Rilwan Hassen.

Postoupí do osmifinále Evropské ligy Midtjylland, nebo Manchester United?
Midtjylland
37 %
Manchester United
63 %
Celkem hlasovalo 4170 čtenářů.

Reklama

Související témata: