Hlavní obsah

Baby-Lafata letí do Krasnodaru pro vysněný Liverpool

Museli si přivstat a kvůli nefunkčním dveřím snést přerušený start letadla. Cíl je ovšem lákavý. Fotbalisté pražské Sparty ve středu ráno odlétají do Krasnodaru, kde by na třetí pokus konečně chtěli rozrazit brány osmifinále Evropské ligy. Přes Liverpool ani Chelsea to nesvedli, přes Býky by to jít mohlo. Letenští si vezou výhru 1:0 z domácího zápasu, což jim dává reálnou naději. Odveta v Rusku se hraje ve čtvrtek od 19:00 SEČ.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gól! Lukáš Juliš oslavuje svoji trefu proti Krasnodaru.

Článek
Fotogalerie

Kapitán na palubě není. David Lafata doléčuje zraněná záda, na hřiště se podívá nejdřív v pondělí na Dukle. Na hrotu se tak v Krasnodaru nejspíš znovu představí 21letý Lukáš Juliš, který jediným gólem rozhodl první duel a Lafatu tak vzorně zastoupil.

Sparta v této sezóně Evropské ligy venku vždy minimálně jednou skórovala. Pokud tradici dodrží, postup by měla mít na dosah.

„Soupeř je silný a s utkáním v Praze není spokojený. V odvetě budou lepší, ale věřím, že ji zvládneme. Věříme si. Dáme tam gól a postoupíme!" troufá si Juliš.

V tom případě by si přece jen mohl splnit svůj sen. „Při minulém losu jsem si přál Liverpool, jemuž fandím."

Sparta musí vyřadit Krasnodar a Liverpool přejít přes Augsburg. Pak by mohl mladý útočník při pátečním losu znovu doufat...

Na tréninku je skvělý

Pražané každopádně doufají, že Juliš svůj záskok za Lafatu znovu zvládne a třeba vynese i další gólový trumf.

„Lukáše vidím každý den na tréninku, kde je skvělý. Je to pracovitý kluk a po zranění, které měl před časem, se hodně zlepšil. Výkon celého týmu v prvním zápase korunoval brankou, což si zasloužil. Byl to pro něj zatím asi nejtěžší zápas a ukázal, že na to má," chválí mladíka záložník Lukáš Vácha.

Když Juliš v prvním zápase střídal, dostalo se mu velkých ovací, z nichž měl husí kůži.

„Byl jsem nervózní jak prase. Celý den jsem se potil a byl čtyřikrát na záchodě. Ale na hřišti to z vás rychle spadne, když přijde skoro patnáct tisíc lidí. Dal jsem gól, takže v pohodě," pobavil pak fanoušky originální výpovědí.

Jeho gól bude Sparta potřebovat i na Kubáni u Černého moře.

Reklama

Související témata: