Hlavní obsah

Éto Formule adín, žertoval řidič při pohledu na letitý žigulík v ulicích Krasnodaru

Krasnodar

Kabinou otřásá hudba, na chodbu proniká vůně masážní emulze. Fotbalisté Sparty se postupně trousí ven. Ujdou sotva patnáct kroků, překonají tartanovou dráhu a ocitnou se na trávníku letitého stánku Kubáně Krasnodar.

Trénik Sparty v KrasnodaruVideo: Vlastimil Vacek, Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Stadión, přechodný azyl jejich soupeře, je rozlehlý, nefotbalový, všude se prohání silný vítr. Po stranách se zdvihají vyšší tribuny, za jednou z branek stojí obří světelná tabule, za druhou vysoký televizní stožár. Za ním se vlní řeka Kubáň. V těchto kulisách ve čtvrtek odehrají Letenští bitvu s FK Krasnodar o osmifinále Evropské ligy.

V hledišti má být kromě 18 tisíc diváků také 19 fanoušků Sparty. Ti aby se modlili, ať v době zápasu neprší. Ani jedna z tribun totiž nemá střechu. Předpověď však není příliš příznivá, ve čtvrtek má být na jihu Ruska deštivo...

Fotbalisté museli přežít zdržení na letišti

Ve středu však sparťany Krasnodar přivítal jarními sedmnácti stupni. Jako by jim počasí chtělo vynahradit zdržení při pasové kontrole po příletu. Byla to už druhá menší komplikace, neboť z Prahy odletěli s hodinovým zpožděním. Jejich speciál přerušil startovací manévr kvůli signalizaci kontrolky dveří.

„Lítat se nebojím, pro mě to bylo spíš pobavení. Hlavně, že jsme doletěli a nebyl žádný problém," culil se stoper Jakub Brabec. „Chtěl jsem mít hráče co nejrychleji na hotelu, při našem náročném programu je každá hodina odpočinku dobrá. Ale komplikace to určitě žádná nebyla," doplnil kouč Zdeněk Ščasný.

Cestou z hotelu na předzápasový trénink mohli sparťané spatřit stařičký žigulík zaparkovaný u jedné z křižovatek. Za masivní výfuk, kterým byl vybaven, by se nestydělo žádné závodní auto. „Éto Formule adín," zažertoval řidič, který vezl zástupce českých médií.

Ve čtvrtek večer v Krasnodaru však půjdou všechny žerty stranou, ve hře bude postup do osmifinále Evropské ligy...

Reklama

Související témata: