Hlavní obsah

Vyřaďte Krasnodar, píší Lengyelovi z Ruska. Postup je možný, tvrdí bývalý stoper

Krasnodar

V FK Krasnodar nastupují jeho bývalí spoluhráči z místní Kubáně, kde stoper Roman Lengyel strávil od roku 2005 čtyři sezóny. Navíc ho pojí přátelství s majitelem FK, ruským miliardářem Sergejem Galickým. Někdejší fotbalista Sparty byl po losu přesvědčený, že Letenští nemají šanci. Po pražském duelu však tvrdí: postup je možný!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Roman Lengyel (vpředu) v dresu Českých Budějovic během utkání se Spartou.

Článek
Fotogalerie

"Z toho, co Sparta předvedla v prvním zápase, jsem byl nadšený. Bude to mít v odvetě těžké, ale nemyslím, že se musí obávat bouřlivého prostředí. FK není ve městě populární, lidé ho mají za milionářský klub. Mám v Krasnodaru plno kamarádů, kteří mi psali nebo volali, ať je Sparta zbouchne a vyřadí," říká Lengyel.

„Pokud podá Sparta ze sedmdesáti procent výkon z Prahy, mohla by postoupit," dodává nynější skaut mládeže a zároveň trenér šestnáctiletých dorostenců v Dynamu České Budějovice. V době, kdy Lengyel válel s brankářem Dykanem a obráncem Kalešinem za Kubáň, seznámil ho kamarád s Galickým.

Zámožný Rus původně zamýšlel, že své milióny dolarů vloží do Kubáně, které fandil. Lengyelovi to při společných debatách u kafe naznačil. „Jenže klub patřil kraji, gubernátor byl proti. Sergej se naštval a na truc založil před osmi lety FK Krasnodar. Koupil čtvrtou ligu, angažoval nejlepší hráče. Dostal se až do první ligy, za městem vybudoval fantastické tréninkové centrum. FK je teď jedním z nejbohatších ruských klubů," vypráví Lengyel.

Na Krasnodar nedá dopustit

S Galickým zůstal v kontaktu i po odchodu do Rostova v roce 2009. „Je to hrozně sympatický, klidný člověk. Naše debaty se samozřejmě stočily pokaždé na fotbal. Dokonce jsme plánovali, že až v Rostovu skončím, že se přesunu do jeho klubu. Nakonec k tomu nedošlo," uvádí Lengyel.

Na Krasnodar nedá dopustit, město na jihu Ruska, které leží 120 kilometrů od Černého moře, si zamiloval.

„Byl tam fantastický život. Každý se ušklíbne - Rusko... Já ale v Krasnodaru poznal příjemné lidi, prožil jsem tam nejhezčí chvíle kariéry. Chodilo na nás dvacet tisíc diváků i ve druhé lize," uzavírá Lengyel.

Postoupí fotbalisté Sparty přes Krasnodar do osmifinále Evropské ligy?
Ano
63,5 %
Ne
36,5 %
Celkem hlasovalo 11752 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články