Hlavní obsah

Favoritem je Sparta, vypsali bookmakeři. Postoupí Krasnodar, nevěří jim sázkaři

Praha

Paradoxní situace. Bookmakeři a sázkaři stojí proti sobě. Na postupu fotbalové Sparty do osmifinále Evropské ligy se neshodnou. Podle českých kanceláří jsou už Letenští po domácí výhře 1:0 před odvetou favoritem na postup. Tipéři si ovšem vedou svou. Své vklady směřují především na Krasnodar. Zápas se hraje večer od 19:00 SEČ, přímý přenos ČT sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Costa ze Sparty Praha (vpravo) brání Ariho z Krasnodaru.

Článek

„Výhra 1:0 z Letné je skvělým výsledkem. Krasnodar doma Spartu určitě sevře, ale poslední český zástupce na evropské scéně umí dávat góly i venku (na podzim se sparťané venku v poháru trefili vždy) a jediný zásah českého vicemistra by znamenal pro ruský klub pohromu - pro postup vstřelit tři góly," vysvětluje Petr Urbanec, fotbalový bookmaker Tipsportu, proč si na postup Dočkala a spol. lze vsadit v kurzu 1,38:1, zatímco na postup Krasnodaru platí 3:1.

„Sparta první utkání odehrála opravdu dobře. Jen si nemůžeme být zcela jisti, jestli soupeři nedala šanci vlastním výkonem, nebo se na to hostující hráči tak trochu vykašlali. Tak jako tak doma bude Krasnodar směrem dopředu živější a Sparta se bude víc koncentrovat na obranu. Jádro pudla leží v první brance utkání. Pokud ji dá Sparta, tak si postup uhraje, pokud ne, tak znervózní a dál už to všichni známe," míní Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Kurzy na postup
KrasnodarSparta
Tipsport3,01,38
Fortuna2,951,38
Victoria Tip2,951,35
Chance3,01,38

Tipéry asi straší podzimní série Rusů

„První zápas ukázal, že Krasnodar nebyl úplně rozehraný. A od té doby opět nehrál. Sparta má naopak za sebou ligový zápas s Boleslaví, který v poklidu vyhrála, a opět se jí zvedlo sebevědomí. Navíc doma ruský tým přehrála a k ničemu ho nepustila. V Rusku ale potřebuje dát gól, protože Krasnodar je doma o dost silnější a má dopředu velkou kvalitu," přidává se Michal Navrátil, hlavní bookmaker Victoria Tipu.

Jenže sázkaři s jejich tezemi výrazně nesouhlasí. „Na postup Krasnodaru vsadili šestkrát více peněz než na postup Sparty," podivuje se Urbanec. „Zřejmě je straší podzimní série neporazitelnosti Rusů a výhra Krasnodaru nad Dortmundem ve skupinové fázi Evropské ligy. Tedy nad týmem, který Spartu nedávno přejel rozdílem třídy. Šlo ale jen o přípravný zápas. Třeba se Schalke sehrála Sparta ve skupině dva vyrovnané duely," kontruje Urbanec.

Favoritem samotné odvety jsou domácí

U Fortuny registrují stejnou nedůvěru. Podle jejích klientů Ščasného hoši prohrají (80%) a vypadnou (75%).

Ve čtvrtečním zápase je favoritem domácí Krasnodar. Jak by také ne, hlavní motivací Sparty není zvítězit, ale dotáhnout odvetu k postupovému triumfu.

„Mezi nejsázenější příležitosti patří sázky na to, že Sparta vstřelí alespoň jednu branku (1,42:1), že padnou dvě či více branek (1,32:1) nebo že oba týmy vstřelí gól (1,77:1)," uvádí Markéta Světlíková, tisková mluvčí Chance.

Postoupí fotbalisté Sparty přes Krasnodar do osmifinále Evropské ligy?
Ano
63,5 %
Ne
36,5 %
Celkem hlasovalo 11752 čtenářů.

Reklama

Související témata: