Hlavní obsah

Pocta pro mladého sparťana Juliše. Je mezi vycházejícími hvězdami Evropské ligy

Do vybrané společnosti nejtalentovanějších fotbalistů do 23 let působících v Evropské lize se dostal i sparťanský útočník Lukáš Juliš. Seznam šestnácti mladých hráčů zveřejnila Evropská fotbalová unie (UEFA) na svých webových stránkách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gól! Lukáš Juliš oslavuje svoji trefu proti Krasnodaru.

Článek

Jednadvacetiletého Juliše přirovnávají k sparťanskému kapitánovi Davidu Lafatovi. „Má schopnost najít si ve správný čas ten správný prostor," informují stránky Evropské ligy s tím, že z dlouhodobého hlediska je dvoubrankový sparťanský střelec jasnou volbou právě za nejlepšího českého ligového kanonýra.

Juniorský reprezentant, který je ve Spartě již od roku 2009, byl zařazen po bok hvězd z anglických, německých či španělských velkoklubů.

Ve výběru UEFA jsou kromě Juliše například Philippe Coutinho (Liverpool), Marcus Rashford z Manchesteru United, záložník Tottenhamu Dele Alli, vycházející hvězda Valencie Santi Mina, dále i Julian Weigl (Dortmund) či Hakan Calhanoglu z Leverkusenu. V seznamu se objevil také Srb Sergej Milinkovič-Savič z Lazia Řím. Biancocelesti se už ve čtvrtek představí na Letné v úvodním duelu osmifinále EL.

Reklama

Související témata: