Hlavní obsah

Vyprodáno! Sparta otevře partii o milión eur před bouřícími tribunami

Až třetí pokus byl úspěšný. Fotbalisté pražské Sparty se poprvé v novém formátu soutěže probili do osmifinále Evropské ligy. Teď chtějí ještě víc, jejich další metou je čtvrtfinále a tím i prémie rovný milión eur (27 miliónů korun). To však budou muset vyřadit římské Lazio. Úvodní duel s aktuálně osmým týmem italské ligy se hraje na Letné ve čtvrtek od 21:05, přímým přenosem ho vysílá ČT sport, podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťané se připravují na úvodní osmifinálový duel Evropské ligy s Laziem. Vpředu je záložník Ladislav Krejčí.

Článek
Fotogalerie

Prahnou především po mistrovském titulu, nechtějí však pohrdnout ani pohárovou šancí.

„Kluci se hrozně těší. I když je prioritou liga, zápasy s Laziem jsou pro nás svátkem. Stále je to evropský velkoklub. Kluci už jsou natolik zkušení, že případnou nervozitu na sobě nedají znát. Bude vyprodáno, zápas bude mít velký náboj," líčí atmosféru v kabině trenér Zdeněk Ščasný.

Předprodej vstupenek skončil, v den zápasu už nebudou k mání. „Jen o pár desítek či stovek lístků v sektoru hostí se blížíme k stavu vyprodáno. Lazio odebralo jen 1500 lístků ze 1700 míst v sektoru pro hosty. Maximální návštěva na čtvrteční zápas by byla 18 000 diváků. Kapacita je z bezpečnostních důvodů omezena o tisíc míst méně než třeba na derby se Slavií. Mezi domácími a hostujícími fanoušky totiž bude vytvořeno bezpečnostní pásmo," hlásí tiskový mluvčí Ondřej Kasík.

Postup je pro hráče výzvou

Po postupu přes Krasnodar mají Letenští v Evropě splněno. Hráčům je však moc dobře jasné, že především v pohárech se mohou ukázat případným zahraničním zájemcům.

„Čeká nás další duel před vyprodaným stadiónem, obrovsky se těším. Prioritou je sice titul, bylo by ovšem skvělé postoupit dál. Je úžasné takové zápasy hrát a užívat si je," líčí záložník Ladislav Krejčí.

Lazio trénovalo doma v Římě, s letenským trávníkem se seznámí jen krátkou procházkou po ploše. Trénink Sparty naopak rozhoduje o tom, zda bude po zranění kotníku k zápasu připraven záložník Marek Matějovský.

„Zkusí zvládnout všechno na sto procent. Včera už byl s námi, po dnešním tréninku se rozhodneme," avizuje Ščasný.

Jak dopadne úvodní osmifinálový zápas Evropské ligy mezi Spartou a Laziem Řím?
Vyhraje Sparta
62,5 %
Utkání skončí remízou
12,4 %
Zvítězí Lazio
25,1 %
Celkem hlasovalo 13025 čtenářů.

Reklama