Hlavní obsah

Kinclův slavný gól Laziu sledoval jako kluk, teď ho chce Krejčí napodobit

Vzor mají, jen se k němu přiblížit. Když římské Lazio přijelo na Letnou naposledy, fotbalisté Sparty ho slavnou výhrou 1:0 vyřadili z Ligy mistrů. Jejich nástupci teď stojí proti Římanům znovu, tentokrát v osmifinále Evropské ligy. „Je úžasné takové zápasy hrát a užívat si je,“ těší se reprezentační záložník Ladislav Krejčí. Úvodní duel se hraje na Letné ve čtvrtek od 21:05, přímý přenos ČT Sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský záložník Ladislav Krejčí během tréninku před úvodním osmifinálovým utkáním Evropské ligy s Laziem. Vlevo je Mario Holek, vpravo Petr Jiráček.

Článek
Fotogalerie

V prosinci 2003 dokázali vaši předchůdci Kinclovým gólem Lazio vyřadit. Pamatujete? Vám bylo tehdy jedenáct...

Aby ne, byl jsem se tady na stadiónu podívat. Nádherný zážitek, Kinclův gól z poslední minuty. O takovém zápase sní každý, kéž by se nám ho podařilo napodobit. Navíc druhý den bylo na Strahově vyhlášení tří nejlepších hráčů z každého mládežnického ročníku, kam přišel právě Marek Kincl. To mi utkvělo v paměti.

Teď už jste dorostl do reprezentace. Nedávno se spekulovalo o vašem přestupu do Itálie, berete tedy zápasy s Laziem jako šanci ukázat se, prodat se?

O mém přestupu se spekulovalo vícekrát, nejen do Itálie. Určitě to neberu jako výjimku. Všechny zápasy na evropské scéně jsou dobře sledované, nejen s Laziem.

Jednou jste přiznal, že proti Chelsea jste byl pořádně vykulený. To už proti Laziu nehrozí?

Víc nervózní před takovými zápasy jsem, ale před Chelsea to bylo asi nejvíc. Myslím, že teď tak nervózní nebudu, už se ohromně těším.

Trenér Ščasný upřednostňuje zisk mistrovského titulu. Pohárová Evropa je bonus navíc?

Čeká nás další duel před vyprodaným stadiónem. Prioritou je sice titul, bylo by ovšem skvělé postoupit dál. Je úžasné takové zápasy hrát a užívat si je.

Favoritem je Lazio. Berete to jako výhodu?

Většinou je v sezóně tíha očekávání na nás. Osmifinále ovšem přikládáme velkou váhu, ne že si půjdeme jen tak zahrát. Postup by byl senzační úspěch pro všechny z nás, hlavně pro klub.

Vaši fanoušci jsou optimisty. A v kabině?

Taky z veřejnosti cítím, že všichni říkají, že je šance. V kabině si ovšem všichni plně uvědomujeme sílu Lazia. Je to výborný mančaft z kvalitní soutěže. Bylo by skvělé jít dál...

V čem spatřujete klíč k úspěchu?

Nebudeme chtít doma inkasovat, naopak vstřelit jednu branku - nebo více. Měli bychom hrát hlavně aktivně, jak jsme předvedli v domácích pohárových zápasech. To je jedna z našich hlavních devíz. Tak bychom na ně měli nastoupit.

Jak dopadne úvodní osmifinálový zápas Evropské ligy mezi Spartou a Laziem Řím?
Vyhraje Sparta
62,5 %
Utkání skončí remízou
12,4 %
Zvítězí Lazio
25,1 %
Celkem hlasovalo 13025 čtenářů.

Reklama