Hlavní obsah

Sázka na historii? Kincl inspiroval bookmakery ke kurzu na gól v nastavení

Praha

Málokdy se vzývá historická paralela tak často, jako před dnešním duelem fotbalistů pražské Sparty s římským Laziem. Letenští v prosinci 2003 stejného soupeře doma senzačně porazili 1:0 a vyřadili ho z Ligy mistrů. „Kdyby kluci večer tento výsledek zopakovali, bylo by to do odvety skvělé,“ přeje si Marek Kincl, který se tehdy svým nejslavnějším gólem stal katem Lazia.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty Marek Kincl překonává brankáře Lazia Řím Peruzziho během utkání základní skupiny Ligy mistrů. Zápas se hrál 9. prosince 2003 v Praze.

Článek
Fotogalerie

Když na sebe narazili naposledy, Sparta udeřila až ve třetí minutě nastavení. Kapitán Karel Poborský posadil míč z přímého kopu na hlavu Marka Kincla a vytáhlý útočník trefil postupový gól za 60 miliónů.

Může se historie opakovat? Podle bookmakerů není v osmifinále Evropské ligy nic nemožné. V kurzu 11 si můžete vsadit, že Letenští znovu vstřelí gól v nastaveném čase.

„Sparta ukázala už několikrát, že umí bojovat až do konce. Naposledy v lize dala Jablonci vítězný gól v samém závěru. V Evropské lize určitě bude makat až do poslední sekundy. Ale Lazio má zkušený tým a nebude se chtít nechat zaskočit," poukazuje Michal Navrátil, hlavní bookmaker Victoria Tipu, který sázku vypsal.

Doma sázkaři Spartě věří

Sparta má podle tendencí velkou šanci doma uhrát výborný výsledek - tím by byla pochopitelně jakákoliv výhra. Třeba Tipsport vypsal kurz na výhru Sparty 2,66 a 62% sázkařů ho má na tiketech.

„Fanoušci jsou tedy velmi optimističtí," poznamenává Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu. Pouze 21% všech sázek na utkání míří na výhru Lazia v kurzu 2,80.

„Určitě můžeme očekávat vyrovnané utkání, v němž se Sparta nepožene bezhlavě do útoku. První zápasy vyřazovací fáze bývají spíše opatrnější, kdy Sparta a nejspíš i Italové budou hrát vzadu na nulu. Sparta by ale neměla doma prohrát, a pokud vyhraje, tak těsným rozdílem," myslí si Navrátil.

Favoritem na postup je Lazio

Úplně odlišná situace je z hlediska sázek na postup. „Zatímco sázkaři před čtvrtečním duelem věří nedobytné letenské tvrzi, v součtu obou utkání to podle nich Spartě stačit nebude," vysvětluje Urbanec.

Na postup Lazia v kurzu 1,45 jich u jeho kanceláře vsadilo 72%, postupu Sparty v kurzu 2,75 věří zbylých 24%.

„Lazio vyřadilo v přechozím kole Ligou mistrů otřískané borce z Galatasaray, čímž ukázalo svou sílu. Italové mají perfektně zvládnutou defenzívu a také nebezpečné útočníky. Doma pak jejich síla vzroste. Sparta ale získala postupem přes Krasnodar sebevědomí a může Lazio zaskočit," míní Navrátil.

Úvodní duel se hraje na Letné od 21:05, přímý přenos ČT Sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Reklama

Související témata: