Hlavní obsah

Při gólu mělo Lazio štěstí, myslel Holek. Lafata litoval spálené šance

Praha

Luxusní trefou poslal záložník Martin Frýdek Spartu do vedení při úvodní osmifinálové bitvě Evropské ligy s Laziem Řím. Šlo však o jednu z mála vydařených akcí a Pražané nakonec museli brát s povděkem nerozhodný výsledek 1:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty Praha David Lafata (nahoře) v souboji o balón s Milanem Biševacem z Lazia Řím.

Článek
Fotogalerie

„Pravačkou jsem dal druhý gól kariéry. Takový gól už v životě nedám. Povedlo se mi prvně v životě, že jsem to trefil tímhle způsobem," usmíval se po utkání Frýdek, který po Lafatově přihrávce parádní křížnou střelou z pravé strany napálil míč do sítě.

„Frýdek hrál skvěle, s Brabcem byl nejlepší. Mareček a Vácha také pracovali velmi dobře. Ale pokud jsme chtěli myslet na vítězství, museli bychom podat na všech postech maximální výkon, což se nepodařilo," hodnotil individuální výkony trenér Sparty Zdeněk Ščasný.

„Hrálo se mi dobře. Myslím, že v prvním poločase jsme podali dobrý výkon, po přestávce jsme odešli a nevytvořili jsme si žádnou šanci," přemítal o vývoji duelu Frýdek.

Lafata litoval neproměněné šance

„Byl to hodně náročný zápas. Šli jsme brzy do vedení, ale pak nás Lazio přimáčklo. Byli velmi silní na balónu, nám se naopak nedařilo podržet míč a měli jsme ve hře hodně nepřesností," posteskl si útočník a kapitán Sparty David Lafata, který odehrál dvaašedesát minut.

Ještě za bezbrankového stavu se dostal do velmi nadějné střelecké pozice, ale z pravé strany pálil mimo. „Chtěl jsem střílet na zadní tyč. Musím takovou šanci proměnit, protože se soupeři kalibru Lazia mnoho podobných příležitostí nedostaneme," uvědomoval si Lafata.

O těsný náskok Spartu připravil Parolo sedm minut před přestávkou po rohovém kopu. „Lazio má v ofenzivě vynikající hráče. Hlavně v prvním poločase bylo při rohových kopech znát, že mají výškovou převahu. Při gólu měli i štěstí, když se míč odrazil přímo k střelci," přemítal obránce Sparty Mario Holek. Pražané i tak doufají, že sen o čtvrtfinále není ztracený. „Nic není ztraceno. Nejde o špatný výsledek," přemítal Frýdek.

Reklama

Související témata: