Hlavní obsah

Nevím, co se děje, že mi to tam v pohárech padá, culil se Frýdek po parádní trefě proti Laziu

Praha

Evropská scéna mu svědčí. Zatímco v české lize se po letním návratu do Sparty ještě netrefil, v Evropské lize si fotbalový záložník Martin Frýdek připsal už dva góly. Poté, co se prosadil proti Krasnodaru, vstřelil branku i ve čtvrtečním úvodním osmifinále proti Laziu Řím. Parádním gólem se podepsal pod remízu 1:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Frýdek se proti Lazia trefil parádně, na vítězství to Spartě ale nestačilo.

Článek

„Nevím, co se děje, že mi to tam v pohárech padá. Za gól jsem samozřejmě rád, stejně tak, že máme naději do odvety," prohlásil Frýdek. Jeho velká chvíle přišla ve 13. minutě, kdy se blýskl nádhernou střelou na vzdálenější tyč. Navíc svojí slabší, pravou nohou.

Takhle už to netrefí

„Tohle je zatím asi nejhezčí gól, co jsem dal. Myslím, že už to takhle nikdy netrefím," konstatoval Frýdek s úsměvem. „David Lafata mi dal hezkou přihrávku, vyšel mi dobře první dotyk s míčem. Tak jsem to zkusil pravačkou na zadní tyč. Lépe to vyjít nemohlo," dodal 23letý středopolař, s Brabcem a Krejčím nejlepší ze sparťanů.

Se silným ruským Krasnodarem v předchozím kole Pražané „vyběhli" ve velkém stylu, tentokrát však narazili na mnohem lépe připraveného soupeře. Agresivního, kompaktního, zodpovědného, herně vyspělého. Je Lazio nejlepším mužstvem, s nímž se v letošním ročníku Evropské ligy střetli?

„Je vidět, že Lazio má kvalitu. Ale nechci říkat, že je to nejsilnější soupeř, Krasnodar měl také sílu. Lazio je s ním srovnatelné," podotkl Frýdek s tím, že i přes inkasovaný gól má Sparta v odvetě solidní šanci na postup. „Odveta bude nesmírně těžká, ale hrát se s Laziem dá. V Římě to bude zase úplně jiný zápas, o postup se ještě popereme," uvedl.

Kouč Zdeněk Ščasný Frýdka využívá podle potřeby na třech různých pozicích: na levém kraji obrany, na levé straně zálohy, anebo uprostřed středové řady, jako proti Laziu. Kde se cítí nejlépe? „Trenér se rozhoduje podle toho, co je v dané chvíli nejlepší. Kam mě postaví, tam budu hrát rád," doplnil Frýdek.

Reklama

Související témata: