Hlavní obsah

Lazio bylo lepší než Sparta, je jednou nohou ve čtvrtfinále, píší v Itálii. Jen ti rasisti...

Řím

Fotbalisté Lazia jsou po čtvrteční remíze 1:1 v úvodním osmifinále Evropské ligy na Letné se Spartou podle italských médií jednou nohou ve čtvrtfinále. Římský celek kvůli rasistickému incidentu s fanoušky prohrál podle deníků pouze v hledišti.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Lazia Marco Parolo (vpravo) oslavuje se spoluhráči gól na hřištěi Sparty.

Článek
Fotogalerie

Osmý celek Serie A byl v Praze od první minuty lepším týmem, ale Spartu poslal do vedení ve 13. minutě Martin Frýdek. Hosté ještě do přestávky vyrovnali zásluhou Marca Parola a poté si remízu, která jim dává před odvetou větší naději na postup, zkušeně pohlídali.

"Lazio prošlo velkým testem charakteru, když na inkasovanou branku dobře zareagovalo a dokázalo vyrovnat," napsal deník La Republica. "Tým trenéra Pioliho odložil ošklivé šaty, který v poslední době obléká v domácí lize (Lazio v lize vyhrálo jediný z posledních sedmi zápasů), a pro evropský pohár se opět oblékl do gala výkonu. Je tak jednou nohou ve čtvrtfinále a doma by měl postup potvrdit," dodal.

Dobře namazaný stroj

"V domácí lize se Lazio trápí, ale v Evropě jede jako dobře namazaný stroj. V devíti zápasech si připsalo pět výher a čtyři remízy a o jeho góly se navíc postaralo deset různých střelců," napsal list Gazzetta dello Sport. "Z Prahy, kde nastoupilo proti silnému soupeři s dobře organizovanou obranou, si veze do odvety dobrý výsledek," uvedl.

Deníky si také všimly krátkého přerušení zápasu v prvním poločasu kvůli rasistickým pokřikům hostujících příznivců na domácího obránce Costu. "Lazio prohrálo pouze v hledišti," uvedl list Corriere della Sera. "Bučení fanoušků pokazilo jinak povedený večer Lazia, které je sice zklamáním v Serii A, ale téměř dokonalé v Evropě," přidal.

Reklama

Související témata: