Hlavní obsah

Venku góly dáváme, v Římě na to navážeme, věří sparťan Krejčí před odvetou s Laziem

Praha/Řím

Když Slavia před 20 lety přivezla z Říma postup do semifinále tehdejšího Poháru UEFA (vyřadila místní AS), byly Ladislavu Krejčímu teprve čtyři roky. „Jistě mi věříte, že si na to nepamatuju. Ani trochu. Ale pokud bychom v Římě dopadli podobně, byla by to nádhera,“ prohlásil s úsměvem záložník Sparty před čtvrteční odvetou osmifinále Evropské ligy proti Laziu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Argentinec Lucas Biglia (vlevo) z Lazia Řím brání záložníka Sparty Praha Ladislava Krejčího.

Článek
Fotogalerie

Trénink Sparty na Olympijském stadónu v Římě

Vzhledem k výsledku z prvního duelu na Letné (1:1) musí Sparta k postupu minimálně jednou skórovat. V takové situaci se v letošní sezóně Evropské ligy ocitáte poprvé...

Je to něco jiného, ovšem myslím, že budeme mít dost času na to branku vstřelit. Venku jsme pokaždé aspoň jednu vstřelili, bylo by hezké na to navázat.

Lazio o víkendu v italské lize šetřilo devět hráčů, vy hrajete víceméně i při náročném programu ve stejné sestavě. Může to hrát v odvetě roli?

Těžko říct. Na druhou stranu ale není špatné hrát pořád v kuse, v Anglii to také tak praktikují. Je to fráze, ale já to tak mám: raději hraju, než trénuju.

Ve hře je varianta s penaltovým rozstřelem. Pokutové kopy jste prý trénovali. Jak vám šly?

Myslím, že kopat penalty na tréninku je úplně něco jiného, než v zápase, kdy je obrovský tlak. Máte v hlavě, o co se hraje, sledují vás tisíce fanoušků. Tu zápasovou situaci nacvičit nejde.

Trenér Lazia po utkání na Letné řekl, že nyní jsou postupová procenta 51 ku 49 pro jeho tým. Jak je vidíte vy?

Myslím, že to je padesát na padesát. (směje se) Je to ale opravdu docela vyrovnané, odveta je otevřená. Chci věřit tomu, kdyby se nám podařilo jít dál, byl by to obrovský úspěch. Osobně bych ho řadil hodně vysoko.

Reklama