Hlavní obsah

Dočká se Sparta čtvrtfinále? Všichni jí postup přejí, jen málokdo si na něj vsadí

Letenští fotbalisté zůstali poslední vlajkovou lodí. Otázka čtvrtečního večera tedy zní, zda Sparta prodlouží českou stopu v evropských pohárech? „Všichni jí postup přejí, jen málokdo si na něj ovšem vsadí,“ avizují bookmakeři domácích sázkových kanceláří. Lazio se v úvodním duelu osmifinále Evropské ligy uvedlo v Praze (1:1) jako silný tým a sázkaři v drtivé většině věří, že doma v Římě si postup nedá vzít.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martina Frýdka ze Sparty Praha (uprostřed) stíhá Lugas Biglia z Lazia Řím.

Článek
Fotogalerie

Trénink Sparty na Olympijském stadónu v Římě

Remíza z Letné neznamená pro Spartu bezvýchodnou situaci. „Lazio ale českého fanouška na Letné přesvědčilo. Devadesát procent z nich tipuje výhru Římanů," říká Petr Urbanec, fotbalový bookmaker Tipsportu.

Kurzy na postup Lazia se u českých kanceláří pohybují kolem 1,35, na postup Sparty kolem 3,00.

„Lazio zatím prochází Evropskou ligou velice hladce. Na vítěznou vlnu se vrátilo i o víkendu v lize, takže Spartu čeká mimořádně těžký duel. Ani jeden z týmů v letošním ročníku soutěže ještě neprohrál a může to tak zůstat i po osmifinále, byť jeden ze soupeřů se bude loučit," přemítá Michal Navrátil, hlavní bookmaker Victoria Tipu.

Lazio doma neprohrává

„Pro Lazio také hovoří rozložení zátěže na více hráčů, kdežto Sparta nasazuje do rotace v zápasech menší počet fotbalistů. Spartě k postupu může pomoci výkon na hranici možností všech hráčů," dodává.

Bookmakeři ještě Ščasného tým rozhodně neodepisují. „Rozdíl v kurzech na postup není velký a v těchto číslech se skrývají šance sparťanů na překvapení. Sparta doma nepropadla a jediný gól na Laziu jí může přinést postup," poukazuje Urbanec.

Lazio je přesto na domácím hřišti velkým favoritem. Na Olympijském stadiónu neprohrává. V této sezóně tam nestačilo jen na nejlepší italské týmy Neapol a Juventus, na evropské scéně neprohrálo ani jednou. S prázdnou odjely z Říma Leverkusen (kvalifikace LM), St. Etienne, Dněpropetrovsk, Trondheim a naposledy i Galatasaray.

Plácne si Vácha do balónu...?

Sázkaři tentokrát s bookmakery vůbec nepolemizují, třeba u Chance si jich na výhru italského celku vsadilo 95%, jen tři procenta věří Letenským a zbývající dvě procenta tuší remízu.

Pokud jde o netradiční sázky, Victoria Tip v návaznosti na poslední ligový duel v Olomouci vypsal kurz 10:1 na to, že záložník Vácha dostane červenou kartu za hraní rukou.

„Sparta se může v Římě ocitnout pod velkým tlakem, kdy bude ze všech sil bránit a při závaru v šestnáctce takové momenty hrozí velice často. Hráči se chovají instinktivně a Vácha v neděli ukázal, že reflex, kdy sáhne rukou po míči, nemusí být ničím výjimečným," vysvětluje Navrátil.

Reklama

Související témata: