Hlavní obsah

Krejčí: Gól si budu pamatovat celý život

Řím

Na první gól nahrál Dočkali, druhý dal sám. Sparťanský záložník Ladislav Krejčí odehrál v Římě velký zápas a výrazně se podepsal pod senzační postup fotbalistů Sparty do čtvrtfinále Evropské ligy na úkor Lazia.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha Bořek Dočkal a Ladislav Krejčí oslavují vedoucí gól na hřišti Lazia Řím.

Článek
Fotogalerie

Děkovačka hráčů Sparty po zápase

Přihrávka, gól, postup. Byl to váš životní zápas?

Určitě jeden z nejlepších v kariéře. Gólu si moc vážím, budu si ho pamatovat celý život. Hned jak mi Julda míč sklepl, věděl jsem, že do něj nebudu práskat, ale budu mířit k zadní tyči. Pak už jsem jen koukal, jak směřuje do sítě.

Brzy jste vedli 2:0. Nevzpomněl jste si v tu chvíli na loňskou odvetu s CSKA, kdy vám stejné vedení k postupu nestačilo?

Ani nebyl čas o něčem takovém pomýšlet. Pořád jsme se museli soustředit jen na zápas. Skóre se pro nás vyvíjelo příznivě, ale Lazio bylo stále nebezpečné.

Co jste si říkali v kabině po prvním poločase, když jste vedli 3:0?

Že je musíme stále napadat. A že když jsme dali tři góly za poločas my, nesmíme dopustit, aby se něco podobného ve druhém povedlo zase Laziu.

Nikdo to nečekal, ale v pátek vás čeká los čtvrtfinále. Koho si přejet teď?

Zatím nebyl čas přemýšlet a vybírat si. Ale je mi to celkem jedno.

Před odvetou jste stále zdůrazňovali, že ještě důležitější je pro vás nedělní ligové derby. Má se tedy teď Slavia na co těšit?

Pochopitelně je to pro nás hrozně důležitý zápas. Vyrůstal jsem ve Spartě odmalička, takže jsem to tak vždycky cítil. Na podzim jsme na Slavii prohráli, takže jí máme co vracet. O to víc se budeme chtít také v neděli předvést.

Reklama

Související témata: